Hz, FPS'i kısıtlar mı?

Kagios

Hectopat
Daha fazla  
Ben bu konuyu bilgisayar hocamla konuşurken duydum. Monitörün Hz kaçsa PC 500 FPS bile olsa göstermezmiş. Yani ben 165 Hz alsam geriye kalan FPS'ler boşa mı gidecek? Bana saçma geldi. Pek inanmadım açıkçası. Doğru mudur sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu konuyu bilgisayar hocamla konuşurken duydum. Monitörün Hz kaçsa PC 500 FPS bile olsa göstermezmiş. Yani ben 165 Hz alsam geriye kalan FPS'ler boşa mı gidecek? Bana saçma geldi. Pek inanmadım açıkçası. Doğru mudur sizce?

Mesela diyelim 165 Hz montörün var. 165 FPS'den üstüne çıkarsa ekranda yırtımalar oluşabilir. Bundan dolayı FPS'yi 165'e kısıtlamalısınız.

Doğru. Bir oyunu 165FPS bile oynasanız, monitörünüz 165 Hz veya üstü olmadıkça o FPS'yi göremezsiniz. Monitör Hz değeri ne ise o kadar FPS görürsünüz. Tabii sisteminiz o FPS'yi verebiliyorsa. Ancak o FPS'yi göremeseniz bile fazla FPS almak iyidir çünkü input lag'a olumlu etkisi var.

500 fps alırsın fakat monitörün 165 hz ise saniyede 165 fps gösterir.Ama fpsi sınırlamayın çünkü 500 fps mouse daha akıcı gider.

Doğru. Bir oyunu 165FPS bile oynasanız, monitörünüz 165 Hz veya üstü olmadıkça o FPS'yi göremezsiniz. Monitör Hz değeri ne ise o kadar FPS görürsünüz. Tabii sisteminiz o FPS'yi verebiliyorsa. Ancak o FPS'yi göremeseniz bile fazla FPS almak iyidir çünkü input Lag'a olumlu etkisi var.

Anladım teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı