I yerine i yazanlar

Sardunya

Hectopat
Bazılarını görüyorum; ı yerine i, ç yerine c falan yazıyorlar. "Üniversitede cok dikkat et diyorlar bana. Erkeklerin geneli çıkarlari için kandirmaya calisiyorlarmis. Nasil kandiriyorsunuz?" son olarak bu konuda gördüm. Rahatsız edici. Onaylanırken bunlar kontrol edilmiyor mu? Uyarı alıp ya konunun onaylanmaması ya da konunun düzeltilip açılması gerekiyor diye düşünüyorum.

Türkçe harf kullanımı zorunlu değil, kişi Türkçe klavye kullanmıyor olabilir. Doğal oldukça. Bir cümlede ı yerine i yazması da cümleyi anlamsız yapmıyor bence. Aynı anlam çıkıyor gene.

Telefondan yazarken bunları düzeltmesi çok zor oluyor ve ceza verilmesi gerektiğini pek düşünmüyorum.

En azından moderatörler konuyu onaylarken düzenleyemez mi?
Düzenleyebilirler ancak Sosyal düşündüğünüz kadar sakin geçmiyor. Her zaman ciddi bir yoğunluk var ve bir konu üzerinde çok uzun süre kaybetmek yine çok fazla konu ve rapor birikmesine neden oluyor. Anlaşılır, doğru ve hatasız Türkçe kullanılması durumunda Türkçe karakter kullanılmasa da herhangi bir problem yok.

Şahsen ben konu içerisinde değil de en azından başlıklarda Türkçe karakter kullanılmayınca düzeltiyorum.

Telefonda multiple klavye var. Türkçe ve İngilizce eklenebiliyor ama herkese nasıl anlatacaksın ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversite ile burası aynı değil. Burada klavye ile yazdığınız için müdahale edilmiyor ancak üniversitede bir makale veya tez yazarken Türkçe yazım kurallarına dikkat etmezseniz sizden puan kırılabilir. Aynısı sınavlarda da geçerli, hele sözel bölüm okuyorsanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…