Selam, aşağıda yazdığım sistemim için Vulkan API yaptım oyuna (malum eski bir oyun ve gerekiyor diye) ama yine de 20 FPS alıyorum. Tahminen benim sistem çöp ama sorayım, neden böyle?
Playstation 5 Digital Edition
Xbox Series S Console
AMD Ryzen 5 5500
ASUS PRIME B450M-A II
2x GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18 DDR4
ASUS Radeon RX 6600 DUAL 8GB GDDR6 128 Bit
MLD M300 1TB NVME 2280 Gen3x4 M.2 SSD
Samsung 870 EVO 1TB SSD
Seagate BarraCuda 240GB SSD
Odyssey G3 24” 1 ms VA 144 Hz Full HD
Odyssey G3 24” 1 ms VA 165 Hz Full HD
Selam, aşağıda yazdığım sistemim için Vulkan API yaptım oyuna (malum eski bir oyun ve gerekiyor diye) ama yine de 20 FPS alıyorum. Tahminen benim sistem çöp ama sorayım, neden böyle?
Çok yüksek FPS alıyorsun. Eğer RAM slotun varsa RAM yükseltmesi yapıp 4+4 8 GB yaparak Dual channel RAM yaptığın için FPS artışı yakalayabilirsin. APU laptoplarda ne kadar işe yarıyor bilmem.
Çok yüksek FPS alıyorsun. Eğer RAM slotun varsa RAM yükseltmesi yapıp 4+4 8 GB yaparak Dual channel RAM yaptığın için FPS artışı yakalayabilirsin. APU laptoplarda ne kadar işe yarıyor bilmem.
4 GB RAM ile en Low ayarlarda oyunu kasmadan/donmadan bitirdim. Ucu ucuna yetiyor.
4 GB RAM ile en Low ayarlarda oyunu kasmadan/donmadan bitirdim. Ucu ucuna yetiyor.
40 45 FPS alıyorsun. Ryzen 3 3350u ile 45 FPS alıyordum fakat oyundaki her ayar kısıktı. Görüntü çamur değildi. RAM yetersiz olsa FPS düşmek yerine FPS düşmesi dediğimiz olay yaşanıyor. Anlık olarak FPS düşüşü yani.
40 45 FPS alıyorsun. Ryzen 3 3350u ile 345 FPS alıyordum fakat oyundaki her ayar kısıktı. Görüntü çamur değildi. RAM yetersiz olsa FPS düşmek yerine FPS düşmesi dediğimiz olay yaşanıyor. Anlık olarak FPS düşüşü yani.
Hocam low da da olsa çok garip. Hatta bana göre imkansız o fps. Harici cfg üzerinden ayar çekilmiş olabilir. 345 fps normalde almanız imkansız o işlemci ile.
Hocam Low da da olsa çok garip. Hatta bana göre imkansız o FPS. Harici CFG üzerinden ayar çekilmiş olabilir. 345 FPS normalde almanız imkansız o işlemci ile.
RAM kullanımına göre bellek sıkıştırmanın sistem üzerindeki etkisi artar. Bu da CPU'ya yansır. 4 GB şu anki güncel Windows 10 22H2 ile çok zor. RAM miktarına göre kullanım değişir ama benim sistem açıldığı an 5.2 GB RAM kullanıyor (RAM 16 GB)