i3 10100 sistem alınır mı?

• Konuyu başlatan Joanaa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.334
Kasayı 500 TL civarında ne ile değiştirebilirim?

Zaten 500TL civarlarında alacağınız kasada muhtemelen PSU olmayacak, haricen PSU almak zorunda kaldığınız için Corsair'in kasasından bile daha pahalıya gelecek. Bu yüzden kasayı kısmanıza gerek yok.

Technopat 2021 Ocak sistem tavsiyeleri bölümünde gördüm, 10100 onboardlu sistem ile 5-6 ay idare edip sonra 1650 Super almayı düşünüyorum, sizce mantıklı mı? Sistem şu şekilde;
AnakartMSI H410M-A PRO
İşlemciIntel Core i3-10100
BellekAdata XPG Gammix D30 8GB 3000MHz DDR4 – CL16
SSDKIOXIA EXCERIA 240GB SATA SSD
KasaZalman S4-Plus(BL)
Güç KaynağıKasaya dahil, 500W
Fiyat:3.000 TL

Bir kere oyun oynamak istiyorsan 16 GB alacaksın en az. Kasa olarak hava alan bir kasa al plastik kasalardan uzak dur. Bana kalırsa Micro'ya da mini ATX'lerden uzak durmandır. Oyun performansına yansıyabilir. Büyük anakartlardan ATX yazanlardan almanı tavsiye ediyorum.
Güç kaynağını kasaya dahil almanı tercih etmem güç kaynağı önemlidir ve bilinen bir marka al bence 80+ sertifikası olmalı.
Bundan tavsiye ederim.
İşlemcini de i3 10100F al çünkü sadece 200 TL falan fark var grafik kartı olduğu için sırf.
Böyle bir şeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Oyun oynayacaksan ayriyeten ekran kartı alman çok daha mantıklı. Anakart ta şunu öneririm sana.
Kasayı biraz daha ucuz bir şey alıp RAM 16 yapmak daha mantıklı olur sanırım o zaman, kasayı 500 TL civarında ne ile değiştirebilirim?

Hava alan bir kasa al.
Hava delikleri olsun. NZXT H510i RGB Tempered Glass USB 3.1 RGB Beyaz/Siyah Mid Tower Kasa | ITOPYA bunun gibi. MSI MAG VAMPIRIC 100R ARGB Tempered Glass USB 3.2 Mid Tower Kasa | ITOPYA bu da iyidir. SHARKOON TG6 RGB Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa | ITOPYA bunlara bak derim.
Kasayı bununla değişebilirsin;

Trendyola güvenilmez bence İtopya'dan alsın çünkü hep indirim geliyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı