i3 10100 ve GTX 1050 Ti termal macunları yenilenmeli mi?

kbeslilerr

Zeptopat
Daha fazla  
  • GTX 1050 Ti.
  • i3 10100.
  • 8 GB RAM.

Kasamın içini temizledikten sonra oyunlarda FPS'im düşmeye başladı. İşlemcinin macununu kontrol ettiğimde ıslaktı ama ekran kartını konrtol ettiğimde kurumuştu. Ne yapmalıyım sizce? Bu konularda pek bir fikrim yok da.

Ne zamandır yenilenmedi? Ayrıca termal macunu kontrol ederken söktüyseniz büyük ihtimal yeniden sürmeniz gerekecek.

1 yıl bile olmamıştır. Aslında sadece ekran kartı sorun yapıyor bence çünkü her şey mükemmel iken oyuna girince FPS düşüyor.

Termal macunla alakası yoktur o zaman. Büyük ihtimal RAM'iniz yetersiz diye drop veya FPS düşüşü yaşıyorsunuz. Günümüzde stabillik için minimum 16 GB kullanılmalı.

Termal macun ısıyı korumak için sürülür. Sıcaklık değerleriniz normalin üzerine çıkıyorsa, ekran kartı ısıyı korumak için performansından ödün verir. Bu sebeple performans kaybı yaşarsınız. Eğer sıcaklık derecelerinizde problem yoksa termal macuna gerek yoktur.

Son düzenleme:
Termal macunla alakası yoktur o zaman. Büyük ihtimal RAM'iniz yetersiz diye drop veya FPS düşüşü yaşıyorsunuz. Günümüzde stabillik için minimum 16 GB kullanılmalı.

Termal macun ısıyı korumak için sürülür. Sıcaklık değerleriniz normalin üzerine çıkıyorsa, ekran kartı ısıyı korumak için performansından ödün verir. Bu sebeple performans kaybı yaşarsınız. Eğer sıcaklık derecelerinizde problem yoksa termal macuna gerek yoktur.

Anladım, bilginiz için teşekkür ederim.

Anakartımın 2 tane RAM slotu var ve tek bir RAM kartım var (8 GB lik) her ikisinedr takıp bilgisayarı yeniden başlattım, birinde bilgisayar açıldı ama FPS düşüktü birinde açılmadı.

Son düzenleme:
Anladım, bilginiz için teşekkür ederim.

Anakartımın 2 tane RAM slotu var ve tek bir RAM kartım var (8 GB lik) her ikisinedr takıp bilgisayarı yeniden başlattım, birinde bilgisayar açıldı ama FPS düşüktü birinde açılmadı.

Slot veya RAM arızalıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı