İntel olmasına göre mi güç verelim. Benchmark puanlarına bakınca da bir öndelik göremiyorum İntel bazında.

Siz her durumu kağıt üzerindeki benchmark verilerine göre mi kıyaslama yapıyorsunuz? İlginçmiş. Ben açıkçası bir işlemciyi aldığım zaman onun potansiyelinin ne durumda, nasıl bir performans sunduğuna pratikte değerlendirip bakarım. Sonuçta sabahtan akşama kadar PC'nin başında Cinebench/Maxwell çalıştırıp skor karşılaştırması yapmıyorum ki mantıklı bir kullanıcı bu tarz hareketlerde bulunmaz.
Performans açısından değerlendirirsek, R5 2600'deki 6C/12T'nin iş istasyonu ağırlıklı multi-thread avantajından faydalanan yazılım-program-işlemler vs dışında da pek bir avantajını göremiyoruz maalesef. Patates kardeşi 1600AF'nin de 12 threadi olmasına rağmen neden OC ile GTX 1070 gibi ekran kartlarını zar zor besliyor peki bunu da bir sormak lazım değil mi? Ha demek ki bu işte bir terslik varmış. O zaman ne yapmak gerekiyormuş, C/T'i referans alınarak ileriye dönüklük veya performans kıyaslaması yapmamak gerekiyormuş.
Şu an için sırf tekli çekirdeği tatmin edici seviyede diye 
çekirdek limitine takılan geleceğe dönük olmayan, 4C/4T standartında 9100F tarzı işlemciler çok zorda kalınmadıkça nasıl alınmaması gerekiyorsa; çoklu çekirdeği kuvvetli olup da tekli çekirdek performansı tatmin edici düzeyde olmayan, 2014 yılından kalma i7-4790 gibi oyun performansı sergileyen R5 2600 gibi işlemciler de, bu noktada aynı şekilde arzu edilen hedefler yüksek olduğu sürece (1080p'de RTX 2060/2070 beslemek gibi) tercih edilmemeli, ayarı tutturmak lazım kısacası.
Tekli çekirdeğe göre işlemci seçimi yapma devri bitti diyenlere de gönderme olsun, artık günüzümde ikisi de olmazsa olmazlardan maalesef, biri zayıf geldiği vakit orta-yüksek segment ekran kartlarını günümüz teknolojisiyle tam anlamıyla bütün verimiyle kullanmak neredeyse işkence haline dönüşebiliyor maalesef, OC da bir yana bakılınca Ryzen kanadında hikaye kalıyor. R5 2600 ya da 2600X'e istenildiği kadar hız aşırtma yapılsın (tabii silikon tolerans aralığının elverdiği maksimum eşik aralığında) bir R5 3600 etmez, edemez de. Bunu ben demiyorum, benchmarklar söylüyor. Aşağıdaki videolarda da R5 2600'ün ne durumda olduğu açıkça belli olduğu gibi, i3-10100'le karşılaştırma yapılamayacak düzeyde olduğu açıkça belli oluyor bu noktada zaten.

(Dk 28:50, 38:00 ve 41:00).