Hocam dikkat ederseniz resimde 9 GB civarı RAM kullanılıyor sizde ise 8 GB sonuna kadar kullanılıyor dolayısıyla oyun 8 GB RAM ile ne kadar performans verebilirse GPU'da ona göre gücünü veriyor. RAM daha fazla olursa oyun ihtiyacı olduğu tüm RAM'ı kullanır GPU da ona yetişebilmek için daha çok efor sarfeder. Ek olarak RAM tek kanal olduğu için o da işlemci performansını düşürmekte.
Hocam dediğiniz gibi RAM yetersiz ama şöyle bir durumda var işlemci 3600 MHz de kalmış aynı işlemciyi bende kullanıyorum 4300 MHz Turbo frekansı var yani işlemciyi yorsa bile hızını o kadar düşürmemesi lazım. Ve arkadaşın oynadığı oyunu daha önce bende oynadım böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.
Hocam dediğiniz gibi RAM yetersiz ama şöyle bir durumda var işlemci 3600 MHz de kalmış aynı işlemciyi bende kullanıyorum 4300 MHz Turbo frekansı var yani işlemciyi yorsa bile hızını o kadar düşürmemesi lazım. Ve arkadaşın oynadığı oyunu daha önce bende oynadım böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.
3.6 da kalmış olması bios ayarından kaynaklıdır hem o hızda kalıp hem ram yetmiyor hem de ram tek kanal dolayısıyla baya etkiliyor performansı. Turbo frekansı biosdan açabilirse bir miktar fps artacaktır şimdilik.
3.6 da kalmış olması BIOS ayarından kaynaklıdır hem o hızda kalıp hem RAM yetmiyor hem de RAM tek kanal dolayısıyla bayağı etkiliyor performansı. Turbo frekansı BIOS'tan açabilirse bir miktar FPS artacaktır şimdilik.
3.6 da kalmış olması BIOS ayarından kaynaklıdır hem o hızda kalıp hem RAM yetmiyor hem de RAM tek kanal dolayısıyla bayağı etkiliyor performansı. Turbo frekansı BIOS'tan açabilirse bir miktar FPS artacaktır şimdilik.
Arkadaşlar da yazmışlar, sorun kesinlikle RAM'in tek kanal olması ve yetersiz gelmesi, başka neden yok. Yanına bir adet daha aynı frekans, aynı voltaj ve aynı gecikme değerlerine sahip RAM ekleyince düzelecektir.
Arkadaşlarda yazmışlar, sorun kesinlikle RAM'in tek kanal olması ve yetersiz gelmesi, başka neden yok. Yanına bir adet daha aynı frekans, aynı voltaj ve aynı gecikme değerlerine sahip RAM ekleyince düzelecektir.
Sorun çözülecektir hocam, aynı sorunu ben de yaşamıştım RAM'leri Dual yapınca düzelmişti. Hatta ben tek 8 GB RAM'in yanına farklı marka ve modelde 4 GB ekleyip 12 GB yaptığım halde bile düzelmişti FPS sorunu.
Hocam az önce benim yeni ram geldi 5600H+3050ti laptopa sahibim ram 8 gb şekilde denediğimde Fifa 21 de 90 fps alıyordum İşlemci %70 Gpu %50 oluyordu.
8+8 Ram takınca 170 fps aldım İşlemci %50 Gpu %90 şeklinde sonuç aldım. Fikir vermesi açısından yazayım dedim.