i3 10100F %100 kullanım oluyor

Hocam dediğiniz gibi RAM yetersiz ama şöyle bir durumda var işlemci 3600 MHz de kalmış aynı işlemciyi bende kullanıyorum 4300 MHz Turbo frekansı var yani işlemciyi yorsa bile hızını o kadar düşürmemesi lazım. Ve arkadaşın oynadığı oyunu daha önce bende oynadım böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.

3.6 da kalmış olması bios ayarından kaynaklıdır hem o hızda kalıp hem ram yetmiyor hem de ram tek kanal dolayısıyla baya etkiliyor performansı. Turbo frekansı biosdan açabilirse bir miktar fps artacaktır şimdilik.

877909562.
Buyur arkadaş kodum.

Benim anlamadığım arkadaşımda aynı sistem var sadece Ryzen 3 1200 AF işlemcisi her şeyi aynı benimle monitör dahil ama daha yüksek FPS alıyor.

RAM XMP açtım 2600MHz çalışıyordu yeni fark ettim 3200 sabitlendi.

Ara sahnelerde CPU %70'lere inerken GPU ise %85 90'lara çıkıyor bazen ama oyun başlayınca girince düşüyor bir anda.

Buradan driver kontrolü yapabilir misiniz ?

Dostum söyle bir şey buldum youtubdan orada Turbo mode var senin BIOS tada var mı bir baksana.
@melih356

Arkadaşlar da yazmışlar, sorun kesinlikle RAM'in tek kanal olması ve yetersiz gelmesi, başka neden yok. Yanına bir adet daha aynı frekans, aynı voltaj ve aynı gecikme değerlerine sahip RAM ekleyince düzelecektir.

Son düzenleme:
Arkadaşlarda yazmışlar, sorun kesinlikle RAM'in tek kanal olması ve yetersiz gelmesi, başka neden yok. Yanına bir adet daha aynı frekans, aynı voltaj ve aynı gecikme değerlerine sahip RAM ekleyince düzelecektir.

Tamamdır hocam ay sonu alacağım aynı RAM'den 1 adet daha inşallah çözülür boş yere almış olmam.

Tamamdır hocam ay sonu alacağım aynı RAM'den 1 adet daha inşallah çözülür boş yere almış olmam.

Sorun çözülecektir hocam, aynı sorunu ben de yaşamıştım RAM'leri Dual yapınca düzelmişti. Hatta ben tek 8 GB RAM'in yanına farklı marka ve modelde 4 GB ekleyip 12 GB yaptığım halde bile düzelmişti FPS sorunu.

Hocam az önce benim yeni ram geldi 5600H+3050ti laptopa sahibim ram 8 gb şekilde denediğimde Fifa 21 de 90 fps alıyordum İşlemci %70 Gpu %50 oluyordu.
8+8 Ram takınca 170 fps aldım İşlemci %50 Gpu %90 şeklinde sonuç aldım. Fikir vermesi açısından yazayım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…