Bende aynı ikilemde kalıp 3100 seçmiştim. En büyük sebebi soket yapısı ileride yeni nesil işlemciye geçmek istiyordum, iyi de yaptığımı düşünüyorum Intel soket değiştirdi bile 3 4 FPS fazla alacağım diye ileriye dönük yatırımdan asla vazgeçmem.
8 GB RAM kullanacaksan AMD tavisye etmem Intel daha iyi olur. Sırf RAM frekansı için AMD'ye geçmek sana performans kaybı olarak geri dönecektir. Oyun oynayacaksan direkt Intel al. He dersen ben render alacağım AMD düşünebilirsin.
Kullanım amacınız nedir? Eğer oyunsa i3 10100F'i tercih edebilirsiniz -H410M veya B460M anakart ile- ancak "render" "Photoshop" gibi işlerde kullanılacaksa Ryzen 3 3100 önerebilirim. Ryzen 3 3100'e overclock yapabilecekseniz oyunda da Adobe gibi işlerde de önde olacaktır. Ayrıca piyasadaki tüm işlemcilerle karşılaştırdığımızda R3 3100 pek iyi bir seçim değil. Sonuçta 4 çekirdek.
Kullanım amacınız nedir? Eğer oyunsa i3 10100F'i tercih edebilirsiniz -H410M veya B460M anakart ile- ancak "render" "Photoshop" gibi işlerde kullanılacaksa Ryzen 3 3100 önerebilirim. Ryzen 3 3100'e overclock yapabilecekseniz oyunda da Adobe gibi işlerde de önde olacaktır. Ayrıca piyasadaki tüm işlemcilerle karşılaştırdığımızda R3 3100 pek iyi bir seçim değil. Sonuçta 4 çekirdek.
Bu fiyatta maalesef hepsi VA panel. Güzel IPS monitör bulan arkadaşlar yardımcı olabilirler.
Bu arada ekran karı stokları berbat hazır sistem kovalayın derim.