i3 10100F almayın aldırtmayın

Aynı işlemciyi gidip bir daha mı satın alayım seni ikna etmek için.
Gerekirse evet. Beni ikna etmek için değil ayrıca, konuya gelen kimsenin size inanmadığını kanıtlayabilirim. Keşke konuyu işlemci elinizdeyken açsaydınız!

Burada Intel'i kötülemek için çok saçma bir konu açtığınızın farkında mısınız? Amaç?

Benim yaptığım gibi yani.
Burada Intel'i kötülemek için çok saçma bir konu açtığınızın farkında mısınız? Amaç?
İntel'i kötüleyen biri olarak ne kafayla i5 10400F aldım acaba.
Nasil overclock yaptiginizi anlatabilir misiniz?
4.3 turbo hızına çıktığına şahit olmadım. 4.1 hızına biraz voltaj vererek sıkıntısız sabitledim. Asıl overclock yaptığım yer belleklerdi 1.42 volt ile 2666 CL12 sabitledim.

10100F'in çok çekirdekte çıkabildiği üst değer 4100 MHz. Herhangi bir işleme gerek duymadan çok çekirdekten faydalanan uygulama veya oyunlarda bu değeri görüyor zaten. 4.3 GHz yalnızca tek çekirdekte ulaşılabilir değer.

Benim mesajıma cevap veremediniz değil mi? Çünkü elinizde kanıt yok hani...

Aynen öyle o yüzden çok çekirdek kullanan yerde frekans çok düşüyor. Ben yaptığım işlemle bunu çözdüm.
Benim mesajıma cevap veremediniz değil mi? Çünkü elinizde kanıt yok hani...
Cevap verdim ya niye gidip bir daha aynı işlemciyi alayım tecrübemi anlattım işte. Herhangi bir nefretim olsa markaya karşı gidip 10400F alır mıyım?

Burada tanımlama ile ilgili bir sıkıntı var sadece. OC stok hali ile ulaşabildiği en üst değerin üzerinde bir değere çıkabilmesine verilen isim genel olarak. Onun dışında güç seçeneklerinden yüksek performansı seçmek, işlemci çekirdeklerinin hep en üst performansı verecek şekilde ayarlamak gibi durumları ''optimizasyon ayarı'' olarak tanımlamak daha doğru olabilir.

Burada bir bilgi yarışması yapılmıyor, daha çok bilenin de bunu sert üslup ile dile getirmesinin bir gereği de yok. ''O öyle değil, sen kimsin ki, trol konu'' falan gibi girişmenin gereği nedir? Konu ile ilgili açıklaman neyse güzel güzel anlat. İki kelime ile verilen cevaplar çoğu zaman bir ''cevap'' olmuyor.

4.3 turbo hızına çıktığına şahit olmadım. 4.1 hızına biraz voltaj vererek sıkıntısız sabitledim. Asıl overclock yaptığım yer belleklerdi 1.42 volt ile 2666 CL12 sabitledim.

Zaten RAM'e bunu yapabilirsin, bunda sıkıntı yok ki. Buna izin veriyor. Sadece MHz yükseltmene izin vermiyor.

Arkadaşlar ben bir frekans ve çekirdek voltajı değiştirebiliyorsam bu overclock mudur değil midir?

Overclock nedir?

"Hız aşırtma, bilgisayar parçalarının sınırlarını zorlamak demektir. Mesela 3.2 GHz hızında çalışan bir işlemciyi 4.0 GHz hızında çalışan bir işlemci haline basit birkaç ayarla getirebilirsiniz."

Yani yaptığın overclock sayılmaz. Arttırmıyorsun çünkü frekansı. RAM konusunda ise dediğim gibi sorun yok. Gecikme değerlerini düşürebilirsin o anakart ile. B460 ile yapıldığını biliyordum kendimden. H410 ile yapıldığını da öğrenmiş olduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…