i3 10100F B460M Pro Sistem Kendini Resetliyor

Neo10

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam dostlar. Yeni bir sistem topladım sistemi aşağı detaylarıyla yazacağım. Anlam veremedigim bazı durumlar oluyor izah edebildigim kadarını yazacağım yardımcı olabilirseniz sevinirim.
144 Hz monitör kullanıyorum şu an her şey çok normal ama oyun açtıgım zaman işler degişiyor. Misal CS:GO açıyorum oyun akıyor oyunda sıkıntı yok, ama masaüstüne aldıgımda ekranı farede takılmalar olmaya başlıyor oyun arka planda çalışıyorken. FACEIT kullanıyorum oradan baglanıyorum CS'ye, FACEIT'in Client'inde de ayni durumlar var ve bu artarak devam ediyor. RAM kullanımına bakıyorum böyle iyice kasmaları hissetmeye başladıgımda masaüstündeyken %75leri görüyor, bakıyorum ne kullanıyor bu kadar RAM'ı diye bir anormal programda yok Steam, FACEIT ve CS'nin kendisi kullanıyor %95'ni. Sonuç olarak da sistem kendini 3 kere böyle resetledi. Canımı sıkan daha çok aslında arka planda CS falan açıkken farenin masaüstünde veya başka bir yerde takılması. Alışıyorsun 144 Hz in akıcılıgana bu akıcılık gittimi insana bir tuhaf geliyor. Kendi süphelerim; RAM veya PSU yetmiyor düşüncesi. Bir de var mı öyle bir şey bilmiyorum kullandıgım prizde 1 sistem daha takılı, dün CS oynarken diğer sistemi açtık FPS de düşüş oldu bende bir süphe uyandırdı açıkçası. Acaba az mı Watt geliyor da tam performanslı çalışmıyor benim kendi sistemin diye düşünüyorum.
Eklemeyi unutmuşum, ısıda bir problem yok daha ben 45'i geçtigini görmedim işlemci ve kartın kasanın fanları canavar gibi çalışıyor.

B460M PRO.
i3 10100F.
ASUS RX560.
Adata 8 GB 3000MHz.
Aerocool 400W Plus (12v kanalından 324 W verebiliyor %81 verilimlikle çalışıyor PSU)
Hi Level 120GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'den kaynaklı olabilir, bildiğim kadarıyla o marka pek iyi değil.

SSD'den kaynaklı olabilir, bildiğim kadarıyla o marka pek iyi değil.

Yıllardır piyasada olan bir marka aslinda daha once urunleri kullanmistim bir sikinti yasamadim. Disk kullanimi bazen oyle 100 oluyor ama anlik yani takili kalmiyor orda
Baska marka farkli hizda,voltajda bir 8 gb ram taksam acaba ne tepki verir pc bilmiyorum bugun denemeyi dusunuyorum
16 gb ram taktım sisteme başka marka 8+8 hiç bir degişiklik olmadı kasmalar yine oluyor masaüstüne attıgımda ekranı. Oyunda da bi fps farkı göremedim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı