i3 10100F en fazla hangi RTX ekran kartını destekler?

Yer
Afyonkarahisar
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Soru açık ve net.
Bu işlemciden overclock'suz, darboğazsız, maksimum verim alabileceğimiz en gelişmiş RTX ekran kartı hangisidir? Galiba RTX3000 serisi hiçbir kartı darboğazsız desteklemiyor.
Araştırdığım bir konu ama farklı kaynaklardan farklı farklı cevaplar bulduğum için bu konuyu tekrar masaya yatırmak istedim. RTX 2060'si darboğazsız besleyeceği kesin gibi gözüküyor testlerden ama daha fazla verim alınabilecek bir RTX kart varsa daha az performanslısını almak israf olur.
Aslında bayağı merak edilen bir konu umarım net bir cevap buluruz.

Hayırlı sosyaller.

RTX 2060 Super'e çok hafif bir darboğaz olur ama hissedilmez. En düşük RTX 2060 alınabilir bütçe varsa.

Çözünürlük nedir? Çözünürlüğü yükseltirsek birçok kartı besleyebilir diye düşünüyorum.
Galiba RTX3000 serisi hiçbir kartı darboğazsız desteklemiyor.
1080p çözünürlükte RTX 3060 ve RTX 3050'de darboğazsız kurtarabilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
1080P için 2060 Super bile darboğaz yapıyor. Testlerden gördüğüm kadarıyla ekran kartı kullanımı %80-%60'larda dolaşıyor. 2K için belki darboğaz olmaz ama kart 2K'da zorlanıyor biraz. O yüzden en az i5 10400 öneririm RTX serisi için.

1080P de 2060, 2060S. 1440P'de 3060 Ti ile ufak darboğaz. 4K'da 3070 ile ufak darboğaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…