i3 10100F GTX 1660S oyunlarda FPS düşmesi

ygtslck01

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB Dual Crucial RAM 3000 MHz (2666)
Ekran kartı
GTX 1660 Super.
Anakart
H410MH.
İşlemci
i3 10100F.
650W GameGaraj PSU.

Oyunum akıcı değil ve FPS düşmesi yiyorum. Oyun 30 FPS gibi. Monitör 165 Hz ASUS. SSD alacağım fakat SSD de çözmezse sorunumu(Netac SSD kullanıyorum sorunlu dediler çoğu kişi bu fare ağırlığının akıclığın FPS dropunun SSD'den kaynaklandığını söyledi M.2 alacağım inş düzelir fakat düzelmezse elektrik tesisatı beni şüphelendiriyor çünkü ampul hafif kararma falan oluyor her zaman olmasa bile arada
Akım korumalı priz veya voltaj düşüklüğü için regülatör almayı düşünüyorum 1500VA yeterli olur mu?

Son düzenleme:
Oyundaki FPS'in o kadar düşmesine sebep olacak bir elektrik sorunu zaten bilgisayarın kapanmasına neden olurdu. Bir miktar voltaj düşüklüğü bile olsa ki Türkiye'de elektrik hiçbir zaman sabit voltaj ile gelmez, PSU zaten şehir elektriğini daha düşük Voltaj'a çevirdiği için sen bir sorun gözlemleyemezsin. Ancak PSU'nun kendisinde bir sorun varsa sistemin kararsızlığına ve performans kayıplarına sebep olabilir. Bence sorun driver ya da sistemin ayarları ile alakalı.

Son düzenleme:
MSI Afterburner açıp oyun oynayın. FPS drop olduğu zaman Alt Tab atın ve ekran kartı kullanımı grafiğine bakın. Ekran kartı kullanımı düşmüşse priz kaynaklı olma ihtimali var.

Driver sade kurdum sistemin ayarları diyorsundan format atıp bir daha denedim ama tık yok.

MSI Afterburner açıp oyun oynayın. FPS düşmesi olduğu zaman Alt Tab atın ve ekran kartı kullanımı grafiğine bakın. Ekran kartı kullanımı düşmüşse priz kaynaklı olma ihtimali var.

Denedim yine eve geçince bakarım fakat oyuna girdiğim anda SSD dengesiz oluyor kullanım grafiği yazma işlemi falan zirve noktaları buluyor.

Tazeleme hızını ekran kartı ve monitör üzerinden 165 Hz olarak ayarladınız mı?

Dostum o ilk yaptığım şeydi ve oyun içinde kontrol ettim oyunda 165 Hz olarak çalışıyor.
Tazeleme hızını ekran kartı ve monitör üzerinden 165 Hz olarak ayarladınız mı?

Bu akıcılık sorununu çözemedim çözemedim ben profesyonel olarak CS oynuyorum FACEIT 10 level fakat bu 30 FPS hissi input lag ağır oyun FPS dropları engel oluyor bana.

Bu akıcılık sorununu çözemedim çözemedim ben profesyonel olarak CS oynuyorum FACEIT 10 level fakat bu 30 FPS hissi input lag ağır oyun FPS düşmesi engel oluyor bana.

CS:GO başlatma seçeneklerine -freq 165 yazın. Arkadaşım bu sorunu bu kod sayesinde çözdü.

CS:GO başlatma seçeneklerine -freq 165 yazın. Arkadaşım bu sorunu bu kod sayesinde çözdü.

Yazılı yazısız denedim tık yok dostum o kadar çok şey denedim ki değişen hiçbir şey olmadı fakat SSD veya elektrik ile alakalı bir şey yapmadım onu da yapacağım galiba SSD alacağım akım korumalı priz alacağım alman marka yine olmadı regülatör oda olmazsa daha kaliteli bir PSU galiba.

GameGaraj PSU nasıl sizce bu anlattığım sorunlara o sebebiyet veriyor olabilir mi aigo darkFlash kullanılıyordu galiba 650W +80 sertifika.

Son düzenleme:
GameGaraj PSU nasıl sizce bu anlattığım sorunlara o sebebiyet veriyor olabilir mi aigo darkFlash kullanılıyordu galiba 650W +80 sertifika.

Ben de aynı PSU'yu kullanıyorum hocam. Bu tür sıkıntılar olmuyor. PSU kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Diğer oyunlarda da aynı sorun var mı?

Ben de aynı PSU'yu kullanıyorum hocam. Bu tür sıkıntılar olmuyor. PSU kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Diğer oyunlarda da aynı sorun var mı?

Oynadığım her oyunda kendine has sorunlar var CS Valorant akıcılık input lag tarzı PUBG'de FPS düşmesi ve drop hepsinde aynı sorun aslında ama aralarında en beteri CS akıcılık yok oyun 30 FPS gibi ve belirli yerlerde sanki 10 FPS gibi oyun kasıyor gibi adamlar zor anlaşılıyor değişik ya ama FPS 250 300.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…