Teşekkürler çok yardımcı oldunuz sizin önerebileceğiniz daha iyi bir sistem var mıMontajını yapabilecek bilgin olduğun sürece kendin alıp toplamanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Eğer aynı parçaları kendin alsan sistem hemen hemen aynı fiyata geliyor. Ama i3 12100F işlemci kullanarak aynı ekran kartlı bir sistem kurabilirsin. Hemen hemen 2000 tl fark edecektir ama ekran kartı rahatlayacaktır.
Yanlış hatırlamıyorsam 6500 XT PCI-E4 olmadığı zaman çok ciddi performans düşüşleri verebiliyordu. i3 10100f PCIE 4 desteklemiyor diye biliyorum (yanlış hatırlıyor olabilirim). Bu yüzden 12100f toplaman hem bu sorunu giderecektir hem de daha ileriye dönük, geliştirmeye müsait bir sistemin olacaktır. Ama sistem fiyatını hak eden güzel bir sistem.
Ben pci e 4.0 veya 3.0 olayını anakarttan kaynaklandığını sanıyordum teşekkür ederimMontajını yapabilecek bilgin olduğun sürece kendin alıp toplamanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Eğer aynı parçaları kendin alsan sistem hemen hemen aynı fiyata geliyor. Ama i3 12100F işlemci kullanarak aynı ekran kartlı bir sistem kurabilirsin. Hemen hemen 2000 tl fark edecektir ama ekran kartı rahatlayacaktır.
Yanlış hatırlamıyorsam 6500 XT PCI-E4 olmadığı zaman çok ciddi performans düşüşleri verebiliyordu. i3 10100f PCIE 4 desteklemiyor diye biliyorum (yanlış hatırlıyor olabilirim). Bu yüzden 12100f toplaman hem bu sorunu giderecektir hem de daha ileriye dönük, geliştirmeye müsait bir sistemin olacaktır. Ama sistem fiyatını hak eden güzel bir sistem.
Bu bana pek doğru gelmediİşlemci yüzünden ram tam kapasitesinde kullanamayacaksın. M2 ssd olmayışı büyük bir eksi. Kart 64 bit imiş bu arada.
Ben çok bilgili biri değilim buralarda yeniyim. Dediklerimi daha bilgili birine sorgulatmakta fayda var. Kimseye yanlış birşey yaptırmak istemem.Teşekkürler çok yardımcı oldunuz sizin önerebileceğiniz daha iyi bir sistem var mı
Ben pci e 4.0 veya 3.0 olayını anakarttan kaynaklandığını sanıyordum teşekkür ederim
SSD kronik sorunlu, PSU ve ram olarak bunlar daha iyi olur.KIOXIA EXCERIA 480GB SATA 3.0 2.5 SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)| ITOPYA.COM
KIOXIA EXCERIA 480GB SATA 3.0 2.5 SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma) en iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile BK-LTC10Z480GG8 ITOPYA.COM'da seni bekliyor.www.itopya.com
Ben çok bilgili biri değilim buralarda yeniyim. Dediklerimi daha bilgili birine sorgulatmakta fayda var. Kimseye yanlış bir şey yaptırmak istemem.
Anakarttan kaynaklanır. Ama işlemci desteklemediği zaman darboğaz oluyor (Ben bu konuda hatalı olabilirim birisi doğru veya yanlış oludğunu belirtirse güzel olur).
Sistem önerisine geçersek
Intel i3-12100F Dört Çekirdek 3.30 GHz Kutulu İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Intel i3-12100F Dört Çekirdek 3.30 GHz Kutulu İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Intel i3-12100F Dört Çekirdek 3.30 GHz Kutulu İşlemci özelliklerini incele, 2.499,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Kingston HyperX Fury 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 C16 HX432C16FB3K2/16 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kingston HyperX Fury 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 C16 HX432C16FB3K2/16 Ram fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kingston HyperX Fury 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 C16 HX432C16FB3K2/16 Ram özelliklerini incele, 1.124,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
(NVMe istiyorsan)KIOXIA EXCERIA 480GB SATA 3.0 2.5 SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)| ITOPYA.COM
KIOXIA EXCERIA 480GB SATA 3.0 2.5 SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma) en iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile BK-LTC10Z480GG8 ITOPYA.COM'da seni bekliyor.www.itopya.com
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyasıwww.itopya.com
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyasıwww.itopya.com
Sapphire RX 6500 XT Pulse 11314-01-20G 64 Bit GDDDR6 4 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Sapphire RX 6500 XT Pulse 11314-01-20G 64 Bit GDDDR6 4 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Sapphire RX 6500 XT Pulse 11314-01-20G 64 Bit GDDDR6 4 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 4.899,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Kasa ve güç kaynağı için çok bilgi sahibi değilim. Ben kendim High Power element 750W almıştım. Kasa içinde Dark Diamond Pro MESH almıştım. Kasa hala indirimde ama güç kaynağı pahalandı.
Dark Diamond PRO Mesh 4x12cm FRGB Fan, Full Akrilik Yan Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHDIAMONDPROMS) - Bilgisayar Kasası - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; } Yeni Dark DIAMOND PRO MESH 4x12cm FRGB...www.teknobiyotik.com
Belki şu güç kaynağına bakabilrsin.
Aerocool 700W 80+ Bronze KCAS PLUS Serisi Güç Kaynağı (AE-KCASP700) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
New Page 1 * Test Raporu için Tıklayınız! Teknik Özellikler Nominal Güç Değeri: 700W Tip: ATX 12V 2.4 Soğutma sistemi: Ortam ısısı veya yüke bağlı 12cm değişken hızlı fan Aktif PFC: Var (max. %99) Verimlilik: Sertifikalı %85 Üstü Verimlilik Boyutlar:150 x...www.teknobiyotik.com
Bu güç kaynağında bir tane 4+4 CPU pini var. Eğer ileride sistemi değiştirir, farklı bir anakart alırsan 8+4 isteyebilir. Bunu göz önünde bulundur.
Böyle bir sistem daha ileriye dönüktür diye düşünüyorum. Fakat SSD'leri çok daha iyi seçmedim ben bütçe dostu olsun diye. Daha güzel Samsun SSD'ler alınabilir.
@messinicocugu abi dediğim kötü bir sistemse müsaitsen söyler misin? Millete yanlış bir şey aldırmayalım para kolay kazanılan bir şey değil.
Bu bilgilere ben de sahibim ancak tek sorduğum o sistemin mantıklı olup olmadığı daha iyi hazır sistemlerin olup olmadığını sordum toplamak ayrı bir çile
Üstteki sistem alınabiliyorken o hazır sistem alınmaz, toplayacağınız sistemin kasası, psusu, ekran kartı, işlemcisi, rami ve anakartı da ileriye dönük olduğundan daha iyi olacak.Bu bilgilere ben de sahibim ancak tek sorduğum o sistemin mantıklı olup olmadığı daha iyi hazır sistemlerin olup olmadığını sordum toplamak ayrı bir çile