i3 10100F RTX3060 Ti sistem ısınıp kapanıyor

Emre Kara2

Centipat
Daha fazla  
PC boşta 45 derece çalışırken RDR2'ye girince 85 86 derecelere ulaşıyor ve biraz oynadıktan sonra monitör kendini kapatıyor. Ekran kartı driverları güncel işlemci fanı takılı ve macunu yeni yapıldı. Ona rağmen PC çok ısınıyor ve PC kasam çok eski tozları var. Uzun süredir temizlenmedi.

Donanım olarak RTX 3060 Ti ekran kartı işlemci olarak i3-10100F var. Anakart olarak H510M Pro RAM olarak 16 GB tek slot RAM var. Biliyorum darboğaz yapıyor işlemciyi ileride değiştireceğim. Sizce nasıl düzeltebilirim?

Ekran kartı bakımlarını en son ne zaman yaptırdın?

onu bilmiyorum ekran kartı 2.el
2. el ise sorunlu kart satın almış olabilirsiniz, her satıcı dürüst olmayabiliyor. Ekran kartının bakımlarını da yaptırın eğer sorun düzelmezse geçmiş olsun.

Sistem siyah ekrana işlemciden dolayı düşmez, ekran kartı kapandığı için düşer, bu da genelde gevşeklik ve PSU'dan kaynaklı güç sorunundan kaynaklanır, kartın aşırı ısınması da diğer bir etken.

Kartın sıcaklığını kontrol edin.
Güç bağlantısının sıkı oturduğundan emin olun.
FurMark ve OCCT Power testi yapıp dönüş yapın.

2. el ise sorunlu kart satın almış olabilirsiniz, her satıcı dürüst olmayabiliyor. Ekran kartının bakımlarını da yaptırın eğer sorun düzelmezse geçmiş olsun.
hocam ilan sahibi yakın arkadaşım ve hiç bir sıkıntı olmadığını söyledi ekran kartının macunlarını yapmadım o yüzden olabilir mi ısınma sorunu

hocam ilan sahibi yakın arkadaşım ve hiç bir sıkıntı olmadığını söyledi ekran kartının macunlarını yapmadım o yüzden olabilir mi ısınma sorunu
Evet sorununuz bundan kaynaklı. Uzun süre macun bakımı yapılmadıysa ısınması gayet normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…