i3 10100F RX 5500 XT sistem 3A oyunlarda takılıyor

MagicinofMars

Hectopat
Katılım
30 Haziran 2018
Mesajlar
330
Çözümler
2
Genel olarak Horizon Zero Dawn, RDR2, Squad gibi oyunlarda FPS düşmesi yaşıyorum. Aşırı olmasa da arada minik minik drop olması rahatsız edici. Tüm sürücülerim güncel, BIOS ayarları tamamen ayarlı, hatta tekrar BIOS sıfırlayıp ayarladım. Fakat bir türlü sorunun önüne geçemedim. İki farklı düşüncem var: Ya bilgisayarımda virüs var ya da VRAM'im 4 GB olduğu için etrafı renderda sorun yaşıyor. Sıcaklık değerlerim de stabil. Herhangi bir test istiyorsanız çözebilecekseniz atabilirim, ben bulamadım çözümü. Ne yapmalıyım?

İşte bilgisayar özelliklerim:

  • İşlemci: i3 10100F.
  • Ekran kartı: RX 5500 XT 4 GB Sapphire.
  • RAM: 2x8 2666MHz.
  • Anakart: BIOSTAR H510M 2.0
  • Depolama: 240GB SSD, 1TB HDD.
Ek olarak belirteyim, RX 5500 XT öncesinde 1050 Ti kullanıyordum ve herhangi bir problem yoktu. Drop gibi sorunlar, DDU ile sürücüleri silip RX 5500 XT'yi kurduktan sonra ortaya çıkmaya başladı. FPS şu anda 1050 Ti'ye göre çok daha iyi, fakat nadiren takılmalar yaşıyorum. Karşılaştığım örnekler: RDR2 %1 FPS 16, Horizon Zero Dawn %1 FPS 9.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam RDR2 gibi oyunlar acayip VRAM tüketen oyunlar ekran kartı düşük kalıyor ondan. Minimum 8 GB'ya da 12 GB rahat götürür sizi.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı