i3 10100F, RX 6500 XT sistem 93 derece oluyor

lusie

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba, işlemcim ve ekran kartım çok ısınıyor. Halbuki çok ısınan bir model değiller şöyle bir tabloda verilerini vereyim.

2 oyunda test gerçekleştirdim.

ETS 2 (Ultra)
i3 10100F: 78-83
RX 6500 XT: GPU: 58-63 hotspot: 90-100

Rematch (Ultra)
i3 10100F: 85-93
RX 6500 XT: GPU: 63-66 hotspot: 93-102

İşlemcinin 3 yıldır termal macunu değişmedi ama fanları temizliyorum sorun ama ekran kartımı bir türlü çözemedim.

Kasa: Corsair Spec Delta RGB.

ne zamandan beri böyle

İşlemcinin macununu değiştir, biliyorsan ekran kartı için termal padler var onlar bitmiş olabilir benimkide bitik ısınıyor o yüzden. Onları ve çipe sürülü macunu değiştir ve kasa çokta iyi hava akışı sağlanacak kasa gibi durmuyor.

Ayrıca hotspot maximum senin için 80-84 olmalı 40 derece çok büyük fark hotspot için.

Hocam işlemci macunu değiştiririm de ekran kartını nasıl çözeceğim hotspot cok sıkıntılı bir değer 107 dereceleri bile gördüm.

Hocam işlemci macunu değiştiririm de ekran kartını nasıl çözeceğim hotspot cok sıkıntılı bir değer 107 dereceleri bile gördüm.
Normal ekran kartı 80 dereceleri falan görse tamam ama bu çok fazla. Ekran kartını söküp birleştirmek çok fazla kolay bişey. Orada açınca önünde kabak gibi çip ve termal padler duruyor tabi diğer işlemleri evde yapamayabilirsiniz, termal pad değiştirip çip üzerindeki yani silver renginde olan şeyin üzerindekini silip yenisini sürerseniz düzelebilir. Ayrıca ne zamandır oluyor bu sorun?

CPU fanı iyi temas ediyor mu çünkü bende bir keresinde bu hataya düşünce 110 dereceye bile çıkmışdı CPU.

Hocam valla son 1 yıldır var.

CPU fanı iyi temas ediyor mu çünkü bende bir keresinde bu hataya düşünce 110 dereceye bile çıkmışdı CPU.
Hocam 110 derece görmedim şuana dek maksimum 93 ilerisini görmedim boşta 43 felan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…