i3 10100F sistem parçaları uyumlu mu?

erennbls

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Animatör, Web Tasarım.
Şimdi Dostlar, Parçalar Şu Şekilde:

i3-10100F (LGA1200 Soket)
BIOSTAR H510MH/E 2.0 Intel anakart (3200MHz LGA1200 Soket DDR4)
DDR4 8 GB 3200MHz RAM (RAM zaten uyumlu.)
GT 730 Ekran Kartı (anakart ile uyumlu test edildi.)
240GB MLD 560 MB Okuma 540 MB Yazma SATA SSD (Uyumlu)
1 TB HDD 7200RPM
Son Olarak Yeni Alacağım PSU:
Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ 120 mm Fanlı ATX Güç Kaynağı

Herhangi bir aksaklık çıkar mı veya uyumsuzluk var mı? Son olarak PSU'yu sipariş edeceğim bir sorun çıkmaz değil mi?
Cevap verilirse sevinirim yorum aldıktan sonra PSU'yu sipariş vereceğim.

Kasanız ATX ise bir sorun çıkmaz 650W bu sistem için hayli yeterde artar bir PSU yalnız işlemciniz ekran kartına göre biraz daha iyisini hak edebiliyor diyebilirim.

650W çok fazla o sisteme. Üst düzey kart almayacaksanız ileride gerek yok. İşlemciyi en azından 10400F yaparsanız daha iyi olabilir. Ayrıca bilindik bir marka SSD alın, sonra başınız yanmasın.

650W çok fazla o sisteme. Üst düzey kart almayacaksanız ileride gerek yok. İşlemciyi en azından 10400F yaparsanız daha iyi olabilir. Ayrıca bilindik bir marka SSD alın, sonra başınız yanmasın.
Ekran kartını ileride yenileyeceğim o yüzden bu şekilde tercih ettim. 10400F ve 10100F arasında aşırı derece bir fark görmediğim için tercih etmedim. Fiyat aralığı gerçekten fazlaydı.
SSD İse bilindik bir marka olmayabilir ama sırf bilinmiyor diye kötü olacak gibi şeyler söz konusu değil. SDD yi şuan da eski parçalarım ile kullanıyorum ve cidden aşırı derece fark etti.
Şuan ki anakartım SATA 3 desteklemediği için tam perfonmans vermiyor ama yeni anakartta yeterince perfonmans vereceğine eminim. Hakkında kötü yorum görmedim veya duymadım. Bir şans vermek istedim ve gayet memnun kaldım.

(10400F: 2000TL / 10100F: 1000TL)

1649891477328.png

Ekran kartını ileride yenileyeceğim o yüzden bu şekilde tercih ettim. 10400F ve 10100F arasında aşırı derece bir fark görmediğim için tercih etmedim. Fiyat aralığı gerçekten fazlaydı.
SSD ise bilindik bir marka olmayabilir ama sırf bilinmiyor diye kötü olacak gibi şeyler söz konusu değil. SSD'yi şu an da eski parçalarım ile kullanıyorum ve cidden aşırı derece fark etti.
Şu anki anakartım SATA 3 desteklemediği için tam performans vermiyor ama yeni anakartta yeterince performans vereceğine eminim. Hakkında kötü yorum görmedim veya duymadım. Bir şans vermek istedim ve gayet memnun kaldım.

Eki Görüntüle 1359459

Sadece yanında duran sayı önemli değil hocam başta çekirdek farkları var ayrıca ne için kullanacaksanız mesela oyunsa oyun karşılaştırma testlerine vs. bakın yok render vs. yapacağım diyorsanız render alma sürelerine bakın gözle görülür farklar oluşur.

SSD İse bilindik bir marka olmayabilir ama sırf bilinmiyor diye kötü olacak gibi şeyler söz konusu değil. SDD yi şuan da eski parçalarım ile kullanıyorum ve cidden aşırı derece fark etti.
Şuan ki anakartım SATA 3 desteklemediği için tam perfonmans vermiyor ama yeni anakartta yeterince perfonmans vereceğine eminim. Hakkında kötü yorum görmedim veya duymadım. Bir şans vermek istedim ve gayet memnun kaldım.

Eki Görüntüle 1359459
Ciddi anlamda bir fark var, ayrıca baktığınız site topluluk oylarıyla oluşturulmuş bir sitedir. İleride güçlü bir kart alırsanız 10100F ile darboğaz yapma ihtimaline karşı güçlüsünü almak daha mantıklıdır her zaman. Ayrıca SSD önermiyorum, sosyalden kimse de önermez size. Fakat illa alacağım diyorsanız da siz bilirsiniz. Disk konusu ciddiye alınacak bir mevzudur.

İsterseniz şöyle bir alternatif olabilir, daha güncel olur.

Ciddi anlamda bir fark var, ayrıca baktığınız site topluluk oylarıyla oluşturulmuş bir sitedir. İleride güçlü bir kart alırsanız 10100F ile darboğaz yapma ihtimaline karşı güçlüsünü almak daha mantıklıdır her zaman. Ayrıca SSD önermiyorum, sosyalden kimse de önermez size. Fakat illa alacağım diyorsanız da siz bilirsiniz. Disk konusu ciddiye alınacak bir mevzudur.

İsterseniz şöyle bir alternatif olabilir, daha güncel olur.

Arkadaşlar giriş seviyesi ortalama bir sistem toplamak istedim. Ekran kartı alırsam bile en fazla 1050ti alırım. Tasarım ve animasyon yapan biriyim. Arada Valorant CS:GO gibi oyunlar oynarım.
Amacım Normalin üstüne çıkmak değil. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim sonrasında yeni bir sistem toplayacak olursam bunları göz önünde bulundururum. Bütçe olarak biraz darboğaz olduğum için bunları uygun görerek aldım.
Kasanız ATX ise bir sorun çıkmaz 650W bu sistem için hayli yeterde artar bir PSU yalnız işlemciniz ekran kartına göre biraz daha iyisini hak edebiliyor diyebilirim.
Bütçe olmadığı için eski kasamı kullanacağım.
İzoly Ns2527 Black - Modeli budur. 120mm Bir PSU unun uyacağını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı