i3 10100F sistem yükseltmesi vs sıfır sistem toplama

mehmet_yldz

Kilopat
Arkadaşlar herkese merhaba. Şu aralar fazla konu açtım kafam çok karışık, çünkü yeni sistem mi alsam yoksa yükseltme mi yapsam arada kaldım. Ekran kartını almıştım, bir ay önce iptal ettim. Biraz beklemek istemiştim. Şu anki sistemimi yükseltmek mi daha mantıklı yoksa bu sistemimi satıp yeni bir sistem toplamak mı? Sistemimi satarsam üzerine, eski sistemime yükseltme yapacağım parçaların tutarı kadar eklersem yeni sistemi alabiliyorum hesaplarıma göre, yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Şu an ki sistemim:

i5 7400 3.0 GHz.
MSI H110M PRO VD anakart DDR4.
8 GB RAM 2133 MHz.
R7 240 4 GB 128 Bit OC DDR3.
120 GB Corsair Force lee 200.
WD Blue 1 TB HDD.

Almak istediğim sistem:
i3 10100F.
ASUS TUF 1650 Super.
Kingston Fury 8 GB 2666 MHz RAM.
MSI B460 PRO 2933 MHz anakart 1200 soket.
Corsair MP510 240 GB SSD.
Corsair Spec Delta RGB 550W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şu anki bilgisayarınız da işlemciyi değiştirirsiniz, RAM'ler belki yükseltilebilir, ekran kartı değişmeli ama değiştirsek güç kaynağınız kaç Watt? 2.sistemi alsanız daha mantıklı ama 2.sistemi kaça alacaksınız daha iyi toplanır belki.

Size tavsiyem işlemciyi ve RAM'i yükseltin.
Yeni sistem almanıza gerek olduğunu zannetmiyorum.

Belleği 16 GB almaya çalış. 8 GB artık yetmiyor. Onun dışında güzel sistem olmuş. Yükseltme yapmak yerine yenilemek daha iyi olur.

Bende yenilemeyi düşünüyorum hocamda sormak istedim yine de sağ olasın.

Hocam güç kaynağımda 250 Watt sanırım yetmiyor, ikinci sistemi 4995 TL'ye maal ettim her şey dahil şekilde, Technopat'ın topladığı i3 10100F sistemi biraz daha değiştirerek anakartı SSD'yi kasayı yükselttim kalite bakımından.

Size tavsiyem işlemciyi ve RAM'i yükseltin.
Yeni sistem almanıza gerek olduğunu zannetmiyorum.

Ekran kartım çok kötü hocam o yüzden ekran kartı yükselticektim baktım 1900 TL şu anki bilgisayarıma vericeğime satıp üstüne 1900 TL koyup ikinci sistemi alabiliyorum yine de danışmak istedim hocam.
Bütçeniz nedir?

Bütçem 4800-4900 civarı hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…