i3 10100F sistemde aşırı FPS düşüşü oluyor

665043

Centipat
Makaleler
1
RAM
8gb
SSD veya HDD modeli
480gb sata
Ekran kartı
Rx 640p
İşlemci
i3 10100f
Windows 11.
İşlemci i3 10100F %56 kullaniliyor.
8x1 RAM 3200MHz.
ASUS Dual RX 6400 4 GB 56 derecede çalişirken.
Ve FPS yüksekken drop giriyor ve 10 saniye falan donuyor.

Windows 11.
8x1 RAM 3200MHz.

Bunun nedeni birçok nedenden olabilir kasa temizliği yaptınız mı işlemci veya ekran kartı termal macunu yenileme veya SSD'nin sağlığa bakın ve RAM'i imkanin varsa 16 GB yapın.

Windows 11.
8x1 RAM 3200MHz.

Ram kaynaklı olabilir. SSD modelini oynadığın oyunları öğrenmem lazım. Bir de Malwarebytes ile tarama yapın.

İşlemci sıcaklığınız normal farz ediyorum.

İşlemci sıcaklığınız kaç?

Ona nereden bakacağım.

Bunun nedeni birçok nedenden olabilir kasa temizliği yaptınız mı işlemci veya ekran kartı termal macunu yenileme veya SSD'nin sağlığa bakın ve RAM'i imkanin varsa 16 GB yapın.

Kasayı alalı 1.5 yil oldu ve hiç temizlemedim kalın tabaka şeklinde toz var ve aşırı sesli çalışıyor ben yapabilirim ama güvenemiyorim kendime ve bilgisayarcilara hiç güvenmiyorum. Ve bir şey soracağim günde aralıksız 12 saat kullanılıyor bilgisayar.

RAM kaynaklı olabilir. SSD modelini oynadığın oyunları öğrenmem lazım. Bir de Malwarebytes ile tarama yapın.

İşlemci sıcaklığınız normal farz ediyorum.

Kioxia Exceria lTC10Z480gg8 480GB 555/540MB/s 2.5″ SATA3 SSD ve aktif olarak Valorant ve Minecraft oynuyorum.

İşlemci sıcaklığına bakmak için HWiNFO veya NZXT CAM adlı programı kullanabilirsiniz. Büyük ihtimalle sıcaklık nedeniyle drop sorunu yaşıyorsunuz.

Son düzenleme:
İşlemci sıcaklığına bakmak için HWiNFO adlı programı kullanabilirsiniz. Büyük ihtimalle sıcaklık nedeniyle drop sorunu yaşıyorsunuz.

En az kaç olmalı ve şu anda stok fan ile kullanıyorum siz ne önerirsiniz 0-600TL

En az kaç olmalı ve şu anda stok fan ile kullanıyorum siz ne önerirsiniz 0-600TL

Aynı işlemci bende de mevcut. Stok soğutucu ve kaliteli termal macunu ile boştayken 37-40 civarı, oyun içinde 65 civarı sıcaklık alıyorum. Kasayı 1.5 yıl önce almışsınız ve hiç temizlemediğinizden bahsetmişsiniz. Kasanın içini temizlemeniz gerekiyor. Stok soğutucu gayet yeterli işlemciniz için ekstra maaliyete gerek yok. Elinizde termal macun var mı? Varsa markası nedir?

Ben vatandan aldim içinden termal macun kutusu çıkmadı herhalde stok fan ile gelen macun ve elimde termal macun yok ben kasanın ve parçaların dışını temizlerimde söküp takmak yemiyor malum ekonomi fanların üstü görükmüyor Full toz bilgisayarcıya götüreceğim güvenmiyorum 1 kere bir olay yaşadim o olaydan sonra asla olmaz sizin bir öneriniz var mıdır ne yapabilirim?

Hocam önce NZXT CAM programı ile işlemci sıcaklığına bakıp ss atabilir misiniz? Emin olalım.

Link: NZXT CAM | PC Monitoring and Configuration Software

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…