i3 10100F sistemde "PXE Boot Failed" hatası

296139

Hectopat
RAM
8 Gb 3000 mhz
SSD veya HDD modeli
230
Ekran kartı
Gtx 750 ti
Anakart
Lga1200
İşlemci
i3 10100F
Sistemi yeni aldım değiştim ve kasaya kendim taktım. Montajı kendim yaptım. Böyle bir hata veriyor. Neden olabilir? Saatlerdir çözüm bulamadım. Lütfen yardımcı olur musunuz? 😔😔😔😔😔

Dosya Ekleri

• IMG_20220113_005501.jpg
    IMG_20220113_005501.jpg
    112,5 KB · Görüntüleme: 125
  • IMG_20220113_004801.jpg
    IMG_20220113_004801.jpg
    105,9 KB · Görüntüleme: 97
  • IMG_20220113_004752.jpg
    IMG_20220113_004752.jpg
    94,1 KB · Görüntüleme: 130
Hocam ilk resimde işlemci fanı yok ya da arızalı diyor. Bir tık onunla alakalı olma ihtimali var. Diğer fotoğraflar hakkında maalesef bilgim yok ama işlemci fanını görmüyor sistem.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU fan hatasının sebebi CPU_FAN yuvasının boş olması. Eğer boş kalması gerekiyorsa BIOS'ta Monitoring/System Health altından CPU_FAN ayarını Ignore yapın.

PXE Boot da sistem eğer boot edecek, yani işletim sistemini yükleyecek hiçbir disk ya da işletim sistemi bulamıyorsa alınan hatadır.

Sanırım siz sistemi kurar kurmaz çalışacağını zannettiğinizden dolayı içine Windows kurmadınız henüz?

Kurunuz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

SSD'yi boot kısmından birinci sıraya almayı dener misiniz?
UEFI kurulumlarda ilk sıraya SSD değil, Windows Boot Manager alınmalıdır fakat bazı sistemlerde Windows Boot Manager + SSD Modeli olarak da geçebilir...

SSD'yi boot kısmından birinci sıraya almayı dener misiniz?
Bot ekranı bu hata werirken açabilir miyim acaba
CPU fan hatasının sebebi CPU_FAN yuvasının boş olması. Eğer boş kalması gerekiyorsa BIOS'ta Monitoring/System Health altından CPU_FAN ayarını Ignore yapın.

PXE Boot da sistem eğer boot edecek, yani işletim sistemini yükleyecek hiçbir disk ya da işletim sistemi bulamıyorsa alınan hatadır.

Sanırım siz sistemi kurar kurmaz çalışacağını zannettiğinizden dolayı içine Windows kurmadınız henüz?

Kurunuz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

UEFI kurulumlarda ilk sıraya SSD değil, Windows Boot Manager alınmalıdır fakat bazı sistemlerde Windows Boot Manager + SSD Modeli olarak da geçebilir...

Yani bu hatayı almam normalmi acaba hocammm sizin anlattıqınız bu biostan yapabilir miyim en saqlam bir PC den anlayan birimi yapmalı acaba 🤔

Kurunuz:

Sagol abi deneyim dediklerini

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı