i3 10100F sisteme kaç MHz RAM takabiliriz?

Zarar verir demedim zaten. İşlemci bellek desteklerini neden düşük tutuyorlar o zaman, neden yanlış bir düşünce sizce?

Zarar verir demedim zaten. İşlemci bellek desteklerini neden düşük tutuyorlar o zaman, neden yanlış bir düşünce sizce?
Sana belirttim zaten, RMA ile alakalı. Ona bakarsan 13900KS'nin native RAM hızı 5600 ama millet 7800-8400 kullanabiliyor günlük olarak. Intel ve AMD RMA'larle uğraşmak istemediği için en düşük native hızı belirtiyor. Tamamiyle pazarlama stratejisi. Ama o işlemciler çok rahatlıkla çalıştırabilir. Çünkü denendi ve görüldü.

Sence 13900KS'yı tasarlayan mühendisler aptal mı? O işlemcinin 8400 MHz kapasitesi olduğunu bilmiyorlar mı?

LN2 ile 10500MHz bile çıkılabiliyor bu arada, günlük kullanım için 8600-8800 üst limit.

İnsanlar düzgün çalışan bir şeyi iade etmek mi isteyecekler? RMA'ya düşmesi için önce kullanıcıların zaten sıkıntı yaşaması gerekmiyor mu?
Hayır, her işlemcinin silikon kalitesi farklı. Adamlar bir sürü işlemci test ediyor. Kimi işlemci 3200 MHz görebilirken kimisi de 5000 görebiliyor aynı model olsa bile. Adamlar şimdi 10100F'i 4000 MHz ile lanse etse kötü IMC silikonu gelen kişiler çalıştıramayacak ve iade edicek, marka adı karalanmış olacak. Anlatabildim mi ne demek istediğimi?

İşlemcilerin çoğu bu limitlerin üstünde çalışıyor zaten ama üretici firmalar hiçbir risk almak istemiyor.

Ortada bir risk var, bundan bahsediyoruz işte. Şimdi bu arkadaşa gelen silikonu bilemeyiz, bu yüzden "hadi sen aşırt, bir şey olmaz" demek %100 doğru olmayabilir. Firmanın yaptığında yanlış bir şey yok bence, ya bu sorunları ortadan kaldıracak ya da bu durumları ayırt edebilmemiz için açıklık getirecekler ki insanlar ona göre alsın.

Anakartım Gigabyte H470M k RAM slotu 2 tane var sağamı solamı takacağım RAM 1 tane var elimde 16 GB'lik.
RAM'im bu sorun olmaz değil mi?

Yardımcı olur musun?

Dosya Ekleri

• images.jpeg
    32,1 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_2023-06-07-15-20-50-18_c04c7fb2f74f045f3706f1a68dae0129.jpg
    49,2 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartım Gigabyte H470M k RAM slotu 2 tane var sağamı solamı takacağım RAM 1 tane var elimde 16 GB'lik.
RAM'im bu sorun olmaz değil mi?

Yardımcı olur musun?
RAM'in her türlü çalışır. H470 hakkında bilgim yok, RAM OC desteği var mı bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…