i3-10100F ve 1050 2 GB darboğaz

Mustafa Saltık

Kilopat
Daha fazla  
Tom Clancy's Ghost Recon® Wildlands oyununda en düşük ayarlar ve oldukça düşük bir çözünürlükte bile %100 CPU ve %50 GPU kullanımı alıyorum. Bundan öncesinde aynısını Forza Horizon 4 oyununda da yaşadım. Donanım bu denli darboğaz sağlayacak uyumsuzlukta değil. Sizce sebebi nedir?

Grafikleri ve çözünürlüğü yükseltin.

FPS değerleri nedir?
Edit: Pardon işlemci %100 deymiş o zaman grafikleri arttırın düşürdüğüz için derboğaz oluyor büyük ihtimalle.

Son düzenleme:
Oyunda Anti-Aliasing ayarı vardır onu TAA yaparsan GPU yüzdesi yükseliyor ama FPS düşürebilir belki GTX 1050'de bilemiyorum dene.

Bahsettiğin oyunda var mı bilmiyorum bazı oyunlarda oluyor Resolution Scale ayarı, eğer bu ayar varsa onu 1,15-1,20'lere çekersen GPU yüzdesi artar. Ayrıca Shadow gölge ayarı da GPU'yu zorlar.

Bazı oyunlarda HD Textures ek paketi oluyor ücretsiz. Oyunu aldığın sayfada ücretsiz indirme linki olabiliyor bilmem hiç baktın mı ? Mesela FarCry 6'da var.

FPS değerleri nedir?
Edit: Pardon işlemci %100 deymiş o zaman grafikleri arttırın düşürdüğüz için derboğaz oluyor büyük ihtimalle.
Hayır. işlemci yeterli bir işlemci olduğu için düşürdükçe FPS artar. Fakat yükseltsemde düşürsemde FPS değerleri aynı kalıyor ve CPU %100'e dayanıyor. Bu işlemci RTX 2060'ı besleyebilen bir işlemci fakat sebepsizce çoğu oyunda ekran kartımı beseleyemiyor. Önceden böyle bir problem yoktu.
GPU yüzdesini yükseltmek değil CPU yüzdesini düşürmek istiyorum. CPU düşerse GPU ile aynı orantıda yükselir ve stabil performans verir. Benim sorunum CPU'nun gereksiz yüksek olması.

GPU yüzdesini yükseltirsen CPU yüzden düşecek. Şu anda yük işlemcine bindiği için GPU yavaş çalışıyor yani darboğaz yaşıyorsun.

Önceden böyle bir problem yoksa yaptığın bir ayar yada yüklediğin bir program bir şeyleri engelliyor olabilir. Güç planı seçeneklerinde pili yüksek performansa al. Eğer tasarruf modundaysa işlemcin yavaş çalıştığından yapabilir.

Bana çok enteresan geldi bu işlemcinin 1050 ile darboğaz yapması. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Ayarları düşürüp yüksek FPS almaya çalışıyorsan hocam, Vsync kullanmayı denedin mi?

Dostum anlamıyorsun. Bu işlemci bu oyunda 1650S ile çalışırken %40'da çalışıyor. Ayarların önemi yok. Normalde Forza'da 60 FPS sınırlaması koymuştum üstünü de görüyordu aslında, ama ben şu anda aynı ayarlar üzerinde oyundan 40 FPS alıyorum ve işlemci %100 ekran kartı yarısı bile değil.
Bana çok enteresan geldi bu işlemcinin 1050 ile darboğaz yapması. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Ayarları düşürüp yüksek FPS almaya çalışıyorsan hocam, Vsync kullanmayı denedin mi?
Acaba virüs ve benzeri yazılımlar bu denli yük bindirebilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…