i3 10100F ve GT 1030 sistemim ne kadar eder?

Beccaria38

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
-İşlemci: Intel i3 10100F.
-Ekran kartı: ASUS GT 1030 GT1030 2g-brk
-RAM: Corsair Vengeance LPX (2x8)16 GB 3000MHz DDR4.
-Anakart: ASUS EX-H410M-V3 Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX anakart.
-Depolama: PNY CS3030 500GB M.2 SSD.
-PSU: Corsair CV550 550W 80+ Bronze.
-Kasa: Dark Guardian mini Pro 4 X 12 cm ARGB fan USB 3.0 tempered glass mATX oyuncu kasası.

Yeni bir sistem almak istediğim için satmak istiyorum. Hepsini 2 yıl önce teker teker topladım. Sistemin ederini merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence 6000-6500 TL arası eder ama sistemi bastan satmak yerine sadece ekran kartı değiştirerek devasa bir FPS farkı yaratabilirsin?

RTX 2060 çok güzel olur bence. AMD onereceğim ama WattMan hatasi gibi hata alabilecegin icin cok onermek istemiyorum.
Aslında bende ilk olarak RX 6600 almayı düşündüm fakat içime bir türlü sinmedi. Neden bilmiyorum ama ekran kartı konusunda AMD ön yargımı halen daha kıramadım. Elden Ring, RDR2, Witcher 3 gibi oyunları oynamak için alıyorum açıkçası. 2000 serisine de tam güvenemiyorum mining yapılıp yapılmadığını anlama yolum yok malesef. Nelere dikkat etmeliyim onu da bilmiyorum. Kıt kanaat bir birikim yapıp ikinci elde risk alınmalı mı bilmiyorum açıkcası. İkinci el RTX 2060 baksam bile fiyat aralığı ne olmalı sizce?

Aslında bende ilk olarak RX 6600 almayı düşündüm fakat içime bir türlü sinmedi. Neden bilmiyorum ama ekran kartı konusunda AMD ön yargımı halen daha kıramadım. Elden Ring, RDR2, Witcher 3 gibi oyunları oynamak için alıyorum açıkçası. 2000 serisine de tam güvenemiyorum mining yapılıp yapılmadığını anlama yolum yok maalesef. Nelere dikkat etmeliyim onu da bilmiyorum. Kıt kanaat bir birikim yapıp ikinci elde risk alınmalı mı bilmiyorum açıkçası. İkinci el RTX 2060 baksam bile fiyat aralığı ne olmalı sizce?

3000-4000 arasi olmali 2. el fiyatı bir de AMD neden onermedigime gelirsek ben RX 590 aldim ve CS:GO gibi oyunlarda bir sıkıntı olmuyordu ama Sons of The Forest gibi oyuna girince WattMan hatasi aliyordum yani driver çöküyor onu da 1560 MHz'den 1500 MHz'ye dusurerek cozmustum cok uzulmustum o kadar para verip boyle bir şey karsilastigim icin ama FPS fark etmiyordu o yuzden sonradan takmadim yani o yuzden NVIDIA oneriyorum genellikle insanlar bosuna para verip uzulmesin die.

3000-4000 arasi olmali 2. el fiyatı bir de AMD neden onermedigime gelirsek ben RX 590 aldim ve CS:GO gibi oyunlarda bir sıkıntı olmuyordu ama Sons of The Forest gibi oyuna girince WattMan hatasi aliyordum yani driver çöküyor onu da 1560 MHz'den 1500 MHz'ye dusurerek cozmustum cok uzulmustum o kadar para verip boyle bir şey karsilastigim icin ama FPS fark etmiyordu o yuzden sonradan takmadim yani o yuzden NVIDIA oneriyorum genellikle insanlar bosuna para verip uzulmesin die.
İki seçenek beni RX 6600 almaya itiyor. 1-RX 6600 çok güncel bir ekran kartı ve oyun testlerinde rtx 2060'ın bariz şekilde önünde olduğunu görüyorum
2-Güncel olduğu için daha az elektrik tüketip daha yüksek performans veriyor. RTX2060 RX 6600'den saf güç olarak geride ve 55-60 wat daha fazla elektrik tüketiyor.

Sistemi satarsam yeni hazır sistem alırım. Satamazsam da ikinci el bir RX 6600 alırım herhalde. Yeni nesil amd ekran kartlarında wattman hatası yaşayan görmedim ama yinede sürücü ve stabilite açısından bir nvidia değil.

İki seçenek beni RX 6600 almaya itiyor. 1-RX 6600 çok güncel bir ekran kartı ve oyun testlerinde RTX 2060'ın bariz şekilde önünde olduğunu görüyorum.
2-güncel olduğu için daha az elektrik tüketip daha yüksek performans veriyor. RTX2060 RX 6600'den saf güç olarak geride ve 55-60 wat daha fazla elektrik tüketiyor.

Sistemi satarsam yeni hazır sistem alırım. Satamazsam da ikinci el bir RX 6600 alırım herhalde. Yeni nesil AMD ekran kartlarında WattMan hatası yaşayan görmedim ama yine de sürücü ve stabilite açısından bir NVIDIA değil.

Yani RX 7000 serisinde hata alıp konu acan vardı Technopat ama zaten bir sıkıntı olursa iade edersin RX 6600 XT daha iyi bir kart bir de sattiktan sonra iyi bir ekran kartlı bir sistem alabilir misin bilemem açıkçası çünkü sistemin iyi sadece islemci değistirirsen daha iyi olur diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00