i3 10100F vs 3500X

Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
Corsair 16 GB CL16 3200 MHz
Anakart
Gigabyte H410M S2H V3
Arkadaşlar selamlar,

Bende i3 10100F ve Gigabyte H410M S2H V3 ikilisi var. Arkadaşımın R5 3500X ve Colorful marka B450 ikilisi boşa çıktı, bu ikiliye geçmeyi düşünüyorum fakat gördüğüm kadarıyla bahsi geçen iki işlemci arasında çok fark yok (var olduğunu düşünüyorsanız düşüncelerinizi paylaşın) hatta i3 10100F'in öne geçtiği noktalar da var. Bundan dolayı geçip geçmemekte kararsızım fakat geçersem sistemimde takılı olan 3200 Mhz ramden de yararlanabileceğim.

Bu bilgiler göz önünde bulundurulduğunda sizce ne yapmak mantıklı?

Sistemin ekran kartı: Gigabyte GTX 1650

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Sizin sisteminiz gayet iyi geçmenize gerek yok. Uğraştığınıza değecek bir artış olmayacak. Aksine online oyunlarda performans düşebilir. Ayrıca alacağınız anakartın markası da Colorful. Riske değecek bir şey göremiyorum ben.

İ3'ten memnun değil misin?

Arkadaşlar selam,

Bende i3 10100F ve Gigabyte H410M S2H v3 ikilisi var. Arkadaşımın R5 3500X ve Colorful marka B450 ikilisi boşa çıktı, bu ikiliye geçmeyi düşünüyorum fakat gördüğüm kadarıyla bahsi geçen iki işlemci arasında çok bir fark yok (var olduğunu düşünüyorsanız düşüncelerinizi paylaşın) hatta i3 10100F'in öne geçtiği noktalar da var. Bundan dolayı geçip geçmemekte kararsızım fakat geçersem sistemimde takılı olan 3200 MHz ramden de yararlanabileceğim.

Bu bilgiler göz önünde bulundurulduğunda sizce ne yapmak mantıklı?

sistemin ekran kartı: Gigabyte GTX 1650.

şimdiden teşekkürler.

Sisteminiz gayet iyi ve parça kalitesi daha yüksek B450 gibi kartları ucuz yapmak adına çubuk kraker gibi olan parçalar kullanılıyor Intel Core i3-10100F iyi bir işlemci tekli çekirdek performansı olarak.

Çoklu çekirdek kullanımı olan oyunlarda performans artışın olur. Tekli çekirdek kullanan oyunlarda ise neredeyse kafa kafaya ya da 3500X daha üstün çıkar 6C&6T'den dolayı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı