i3 10100F'i ne yapmalıyım?

Daha çok kafam karıştı :d i5 10400F alabilmek için bütçem yeterli değil. Onu alabilecek olsam upgrade yapabilmek çok da umurumda olmazdı, kendisi beni zaten en az 2-3 yıl götürürdü. i3 10100F'i satarken zarar edeceğimi düşünmüyorum, piyasa fiyatının altına almıştım zaten.

Kafam R3 3100+B450 anakarta doğru gidiyor. İleride hiç olmazsa 5600 gibi çok güçlü bir işlemciyle yükseltmem kesin gibi gözüküyor. Ölü bir sokete yatırım yapmak istemiyorum.

Hocam aslında her yönden baksanız iki ucu sıkıntılı bir durumdasınız.

Intel'in B560 çipsetli anakartlarda RAM frekans sınırını kaldırdığı ile ilgili bir takım söylentiler var idi eğer bu doğru ise 3. seçenek daha mantıklı. İlgili kaynak:

Intel B560 serisi anakartların overclock kilidini kaldırmış olabilir! | Technopat Sosyal

Öte yandan Intel'in tam tersini de yapma ihtimali var eğer ileriye dönük bir sistem topluyor iseniz bu seferde 1. dediğiniz daha mantıklı ama B450 anakarta 5600X takacaksanız tüm nimetlerinden faydalanamayabilirsiniz.

Yani işler fena karışık Intel yapacağını yaptı yine, bizim dediklerimizin tam tersini söyledi.

Bana kalırsa en iyisi beklemek duruma göre dediklerimden birini düşünün derim. :)

Son düzenleme:
@Kokona Shiki Detaylı cevabınız için teşekkür ederim, yaz geldiğinde çalışıp 1080p 144 Hz monitör + 3050Ti almak var aklımda. Eğer 3050Ti alacak olursam işlemci değişimine bir süre ihtiyacım olmaz diye düşünüyorum. İki işlemci de 3050Ti gibi bir kartı teorik olarak besler gibi gözüküyor. i3 10100F ile devam edebilirim ama bir yandan da rahat durasım gelmiyor pek, R3 3100 alayım, OC işleriyle uğraşırım diyorum. Bilemedim. Bunun tabii bana hiç yoktan 200 TL gibi bir zararı olacak.

1-) Tepkilerden ötürü desteklerler.

2-) Satıp zararına 3100 ve S2H almakla 10700KF gibi bir işlemci almak aynı kapıya çıkıyor açıkçası.

3-) Benim cevabım öylece kullanmak olurdu. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı