i3 10105F, GTX 1660S sistem açıldıktan 1-2 dakika sonra donuyor

Fermanozen

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir yaşadığım bir sorun hakkında yardım isteyeceğim. Hiçbir problem yokken bilgisayar açılırken zorluk çıkarmaya başladı. Siyah ekranda yükleme animasyonunun hiç bitmeyip bilgisayarın açılmaması, siyah ekranda kalma gibi sorunlar. Bunlar her başıma geldiğinde bilgisayarı formatlıyordum çünkü başka bir seçeneğim olmuyordu. Ama son bir haftadır bilgisayarı açıyorum şifreyi giriyorum masaüstü biraz geç geliyor ve açıldıktan maksimum 2 dakika sonra donuyor. Bir süre mouseyi hareket ettirebiliyorum bu süre içinde hiçbir yere tıklayamıyorum. Sonra mouse de donuyor ve PC mavi ekran veriyor. Kullanmadığım bir hard diskte Windows 10 yüklü. SSD'yi çıkarıp o HDD ile bilgisayarı açınca bir sorun yaşamadan kullanabiliyorum.

Bilgisayar özelliklerim şöyle.

i3 10105F.
Gigabyte GTX 1660S.
Samsung ve Kingston 8x2 2133MHz RAM.
MSI H410M Pro anakart.

Sorunun parçalardan kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü uzun süredir böyle kullanıyordum.

O zaman SSD nalları dikiyor gibi görünüyor.
Umarım ssd den kaynaklıdır. Ama böyle bir şey olması normal mi sizce? Yani sıfırladığım ilk gün hiçbir sorun yaşamıyorum, oyun oynayabiliyorum. Ertesi gün eve gelip PC yi açıyorum böyle oluyor. Şu an tekrar hdd i taktım ve sorunsuz kullanıyorum

Valla şu aşama en mantıklı senaryo SSD'nin arızalı olduğudur, bence.

Hard diski ve ssd yi aynı anda takıp çalıştırdım. Windows u hdd den açtım. Yine bir sorun görünmüyor şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…