Yeni sistem aldim ve anakartimin islemci icin 8 pinli girisi var ama benim guc kaynagimda 4 pin var. Şu anki islemcim Q9500 95W TDP degeri var 10105F in 65W 4 pin yeterli olur mu yoksa yeni guc kaynagimi almalıyım?
Yeni sistem aldim ve anakartimin islemci icin 8 pinli girisi var ama benim guc kaynagimda 4 pin var. Şu anki islemcim Q9500 95W TDP degeri var 10105F in 65W 4 pin yeterli olur mu yoksa yeni guc kaynagimi almalıyım?
Modern güç kaynakları genellikle hem 4 pinli hem de 8 pinli CPU güç bağlantıları için uyumlu konektörlerle gelir. Eski güç kaynağının kalitesi şüphe uyandırıyorsa yeni bir güç kaynağına geçiş yapmak iyi bir seçenek olabilir.
Modern güç kaynakları genellikle hem 4 pinli hem de 8 pinli CPU güç bağlantıları için uyumlu konektörlerle gelir. Eski güç kaynağının kalitesi şüphe uyandırıyorsa yeni bir güç kaynağına geçiş yapmak iyi bir seçenek olabilir.
300W yeterli olabilir ancak diğer bileşenler önemlidir. Ola ki şu an çalışsa bile ileride hız aşırtma, ekstra disk ekleme gibi işlem yaparken hesap kitap yapılması gereklidir.
Hocam bu eski bi PSU'ya benziyor. Haliyle 300W vermeyi bırak 200W ancak verecektir. Sistemi yüke soktuğunda ise riski var bunlarda PSU'yu zorlayıp yakma veya PSU'nuzun direk kapanması ve bir daha açılmaması anlamına geliyor. Daha sistemi hiç bu PSU ile başlatmadan değiştirin. Başınız ağrımasın. Sonra bir şey olur sistemi komple bozarsa üzülürsünüz.