i3 10105F işlemciye RTX 3060 alınır mı?

MaguireX

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, sistemimde i3 10105F ve GT1030 bulunmakta şu an. Ekran kartımı yükseltmeyi planlıyorum ve 3060'ta karar kıldım. Darboğaz olacağını fakat fazla olmayacağını söylemişlerdi bazı forumlardaki eski konularda. Almışken bari iyisini alayım, 2060 ya da 1660S tercih etmek yerine 3060 alayım, işlemcimi sonradan 3-4 bin fiyat bandındaki i5 10400F'e yükseltirim düşüncesindeyim. Sizden de tavsiye almak istedim. İşlemciyi yükseltmediğim sürece böyle aman aman bir FPS kaybı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sistemimde i3 10105F ve GT1030 bulunmakta şu an. Ekran kartımı yükseltmeyi planlıyorum ve 3060'ta karar kıldım. Darboğaz olacağını fakat fazla olmayacağını söylemişlerdi bazı forumlardaki eski konularda. Almışken bari iyisini alayım, 2060 ya da 1660S tercih etmek yerine 3060 alayım, işlemcimi sonradan 3-4 bin fiyat bandındaki i5 10400F'e yükseltirim düşüncesindeyim. Sizden de tavsiye almak istedim. İşlemciyi yükseltmediğim sürece böyle aman aman bir FPS kaybı yaşar mıyım?

Alabilirsiniz FPS kaybı yaşarsınız evet ama GT1030 diyorsunuz hocam ya ben 7 sene GTX 750 Ti kullandım 2060'a geçince padişah gibi hissettim kendimi oynayamayacağınız oyun yok şu an o sistemle RAM 8 GB falan değilse. 10400F te hiç yapmak yani 1080p de yapar rekabet tarzı oyunlarda o da Allah'ın emri.

Toplam bütçen ne kadar?

Ekran kartı değiştirdikten sonra, işlemciyi 10400f e yükseltmenin pek bir anlamı yok hatta senin işlemcine göre tekli çekirdek performansı daha düşük 😄, çoklu çekirdek performans farkı da %20-30 seviyelerinde onun yerine, 1500 daha koyup 11600k/kf gibi bir işlemci alabilirsiniz %40 tekli çekirdek performans farkı ve iki katından fazla çoklu çekirdek performans farkı var.

Hocam toplam bütçem ekran kartına yetecek kadar. Yani üstüne çıkamayacağım şu an.
İşlemciyi de hemen şimdi yükseltmeyeceğim yükseltirsem bir süre sonra yükseltirim. Yani bu işlemci ve ekran kartıyla FPS kaybım kaç olur? Fortnite 1080p high presette 250 FPS'leri görebiliyorlar YouTube'da izlediğime göre. Benim maksimum kaç kaybım olur? 20-30 gibi mi? Ekran kartına yük bindirip darboğazı azaltmak için DSR da kullanıp 2K-4K gibi oynayacağım oyunları. Sizce almamda bir sakınca var mı?

Hocam toplam bütçem ekran kartına yetecek kadar. Yani üstüne çıkamayacağım şu an.
İşlemciyi de hemen şimdi yükseltmeyeceğim yükseltirsem bir süre sonra yükseltirim. Yani bu işlemci ve ekran kartıyla FPS kaybım kaç olur? Fortnite 1080p high presette 250 FPS'leri görebiliyorlar YouTube'da izlediğime göre. Benim maksimum kaç kaybım olur? 20-30 gibi mi? Ekran kartına yük bindirip darboğazı azaltmak için DSR da kullanıp 2K-4K gibi oynayacağım oyunları. Sizce almamda bir sakınca var mı?

Hikayeli oyunlarda sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum, FPS oyunlarında darboğaz olursa da DSR ile çözersiniz. Bir de 2.el almayı düşünüyorsunuz değil mi 3060 sıfır alınmaz.

Hikayeli oyunlarda sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum, FPS oyunlarında darboğaz olursa da DSR ile çözersiniz. Bir de 2.el almayı düşünüyorsunuz değil mi 3060 sıfır alınmaz.

Hocam ikinci ellere güvenemiyorum sıfır almayı düşünüyorum. Neden sıfır alınmaz bilmediğimden soruyorum da.

Hocam ikinci ellere güvenemiyorum sıfır almayı düşünüyorum. Neden sıfır alınmaz bilmediğimden soruyorum da.

Neredeyse 5 sene önce çıkmış ekran kartı, 2.el olarak yarı fiyatına bulunabiliyorken sıfır almak için 2 katı para vermenin anlamı yok.

2.el satışlara güvenmemeni anlıyorum ama elden test edip veya param güvende ile de satın alabilirsin.

Kalan parayla da 11600k + SSD, Mouse, Klavye veya Kulaklık bilmiyorum 30 tane dürüm artık ne ihtiyacın varsa çekersin.

Neredeyse 5 sene önce çıkmış ekran kartı, 2.el olarak yarı fiyatına bulunabiliyorken sıfır almak için 2 katı para vermenin anlamı yok.

2.el satışlara güvenmemeni anlıyorum ama elden test edip veya Param Güvende ile de satın alabilirsin.

Kalan parayla da 11600k + SSD, mouse, klavye veya kulaklık bilmiyorum 30 tane dürüm artık ne ihtiyacın varsa çekersin.

2.el almaktaki korkum ürünü alırken satıcının ürünün herhangi bir sorununu gizlemesi. Yani korkum aldıktan bir süre sonra kartın bana sorun çıkarması. Aynı zamanda garantisinin de olmaması.
Üstelik bütçemin bir kısmını ailemden alacağım yani ikinci el alacaksam üstünü tamamlayacaklar kalan para olmayacak işlemci ya da diğer bileşenler için.

Son düzenleme:
2.el almaktaki korkum ürünü alırken satıcının ürünün herhangi bir sorununu gizlemesi. Yani korkum aldıktan bir süre sonra kartın bana sorun çıkarması. Aynı zamanda garantisinin de olmaması.
Üstelik bütçemin bir kısmını ailemden alacağım yani ikinci el alacaksam üstünü tamamlayacaklar kalan para olmayacak işlemci ya da diğer bileşenler için.

Param güvende ya da elden almanın avantajı da o zaten, kartı test edebiliyorsun. Furmark, VRAM, uzun yük testi, soket testi vs. yaptığın zaman zaten sıkıntısı varsa ortaya çıkıyor. Ben de RTX 3080 ekran kartımı 12 bin tl ye satıyorum, sıfır 3060 dan daha ucuz, alınmaz dememin sebebi bu.

Ya da 1500-2000 lira daha çıkabilirsen daha güncel kartlar da alabilirsin 4060-5050-5060, söyle bir tarafı da var yarın öbür gün bu ekran kartını satmaya kalktığında 3060'ı 5-6 liraya satabilirken diğerlerini 10-12 liraya satabilirsin, yatırımlık gibi de düşünebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı