HDMI değiştim, bilgisayarcıya götürüp akım kontrol ettirmek kaldı ancak. Anakarta on-board speakerlardan taktım bip sesleri çıkaran, önce 3 uzun bip sesi çıktı RAM'le ilgili olduğunu okudum tabii her yer başka bir şey söylüyordu. RAM'i birçok kez denediğim diğer slota tekrar daha daha sert takmayı denedim. Bu sefer 3 uzun bip sesi kesildi ve hiçbir bip sesi kalmadı. Ama hala görüntü yok. Anlamıyorum ya.
Anakartın üzerinde "EZ Debug LED" diye bir kısım vardı ve çok işime yaradı, çözdüm. İnternetten baktım "boot" yazan hariç herhangi birisi yanık kalıyorsa sorun var demekmiş. Bende DRAM yanıp sönüyor, arada bir CPU da yanıp sönüyordu ama DRAM kadar yoğun değil. CPU'yu çıkarıp tekrar taktım, baktım bir tek DRAM kaldı. Son kez RAM'i de söküp çok güçlü taktım artık anakart kırılacak vaziyette bastırdım neredeyse. Sonra oldu. Demek hem CPU tam oturmamış aslında oturmaması imkansız o kilit mekanizmasıyla ama oturmamış herhalde işte. Hem de RAM'i bayağı bastırmak lazımmış sanırım. Her şey çalışıyor şimdi.