i3 10105F sistem oyun oynarken kapanıyor

Emre Gray

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
H510m H - GTX 1660 Super - İ3 10105F - 16GB RAM - 1TB M.2 SSD
Merhaba arkadaşlar. Far Cry 5 oynarken durduk yere kapanıyor. Son 10 dk içinde 3 kere oldu bu. Sıcaklık değerlerine bakmak istedim. Geri açılınca hemen HWMonitor'e baktım. Ekran kartı 79°C, İşlemci de 59°C idi. Problem sıcaklık mı yoksa başka bir şey mi?

Ekran Kartı: GTX 1660 Super
İşlemci: i3 10105F
RAM: 16 GB CL16 3200MHz
Sistem: Windows 10 Pro 22H2

Olay görüntüleyicisinde Kernel Power 61-43 hatasını göreceksin :)
Bu bağlamda eğer minidump dosyası oluşmmuşsa buraya atman gerek ancak Kernel Power hataları dump dosyaları oluşturmuyor bazen.
Sorun sıcaklık değil.
  • İşlemci çekirdeklerinden birini devre dışı bırakmayı dene.
  • Farklı RAM slotları dene.
  • Sorun PSU olabilir sistemine yeterli güç gelmiyor olabilir.
  • Forumlarda kullanılan güç kablosu, priz çoklayıcı gibi failler de bulumakta denemekte fayda var.
  • Sistemini APU olarak çalıştır eğer kapanma olmuyorsa ya PSU yeterli güç vermiyor ya da ekran kartında sorun var.

Olay görüntüleyicisinde Kernel Power 61-43 hatasını göreceksin :)
Bu bağlamda eğer minidump dosyası oluşmmuşsa buraya atman gerek ancak Kernel Power hataları dump dosyaları oluşturmuyor bazen.
Sorun sıcaklık değil.
  • İşlemci çekirdeklerinden birini devre dışı bırakmayı dene.
  • Farklı RAM slotları dene.
  • Sorun PSU olabilir sistemine yeterli güç gelmiyor olabilir.
  • Forumlarda kullanılan güç kablosu, priz çoklayıcı gibi failler de bulumakta denemekte fayda var.
  • Sistemini APU olarak çalıştır eğer kapanma olmuyorsa ya PSU yeterli güç vermiyor ya da ekran kartında sorun var.

Hocam başta dediğinizi anlayamadım.

•Farklı RAM slotları deneyemem maalesef 8+8 RAM
kullanıyorum ve 2 tane RAM slotum var.
•Bende sorunun PSU olduğunu düşünüyorum.
•Sistemi APU olarak çalıştıramam çünkü işlemci F işlemci. Ekran kartını almadan önce denedik görüntü vermiyor. Ekran kartını sıfır aldım ve güvenilir bir siteden aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı