- RAM
- G.Skill 8 GB 3000MHz CL 16.
- Ekran kartı
- XFX RX 6500 XT.
- Anakart
- Gigabyte H410M-H v3.
- İşlemci
- i3 10105F
Öncelikle merhaba. Yaklaşık olarak 1 ay önce XFX RX 6500 XT ekran kartını satın aldım ve 1 aya yakın sürede CS, Valorant, Tom Clancy's Rainbow Six: Siege, Apex Legends gibi Online oyunları oynadım. CS'de ortalama 200-300 FPS diğer oyunlarda ise ortalama 100-200 FPS alıyorum ve sorunsuz oynamaktayım ancak hikayeli oyunlarda anlamadığım bir şekilde FPS düşmesi yiyorum. Örneğin: Dishonored 2, Metro Exodus, Dying Light 2, God of War Vb. oyunlarda sürekli GPU kullanımımın yüzdelik değeri değişmesiyle FPS düşmesi yiyorum. Bu konularda bilgim olmadığından nasıl çözebileceğimi internetten defalarca araştırdım, internette insanların önerdiği ve bazılarının bu sorunu çözdüğü yöntemleri denedim ama benim sorunuma çözüm bulamadım. Sistemdeki başka bir bileşende sorun olabileceğini düşünüp ekran kartını başka bir sistemde test ettiğimde aynı şekilde diğer sistemde de FPS düşmesi ve GPU kullanımında dalgalanmalar meydana geldi. Yaklaşık olarak 1 haftadır bu sorunu çözmekle uğraşıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Ek not:
RAM'leri 2x8 Dual channel denedim sorun devam etmekte. Oyunlarda ekran kartı kullanımım sürekli değişkenlik göstermekte ve %90'ın üzerine çok nadiren çıkmaktadır sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. FurMark testlerinde ekran kartı %99-98 kullanıma ulaşabilmektedir. Aynı sisteme GTX 1050 Ti takıldığında herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Oyundaki saniyelik değişimler:
FurMark testinden görseller:
Oyun video kayıtları:
Metro Exodus
Dying Light 2
Ek not:
RAM'leri 2x8 Dual channel denedim sorun devam etmekte. Oyunlarda ekran kartı kullanımım sürekli değişkenlik göstermekte ve %90'ın üzerine çok nadiren çıkmaktadır sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. FurMark testlerinde ekran kartı %99-98 kullanıma ulaşabilmektedir. Aynı sisteme GTX 1050 Ti takıldığında herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Oyundaki saniyelik değişimler:
FurMark testinden görseller:
Oyun video kayıtları:
Metro Exodus
Dying Light 2
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: