i3-10105F sistemden AMD sisteme dönülmeli mi?

JonesDerler

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci: i3-10105F
Ekran kartı: RX 470 STRIX.
Anakart: ASRock H470M-HDV
RAM: 8x16 3000MHz fakat anakart 2666 ya kadar destekliyor.
PS: Cougar 600W.
Bu sistemimle Valorant'ta 100 FPS'lere kadar düştüğü için şu parçaları değiştirmeyi düşündüm.
AMD Ryzen 5 3600 veya 5600 bütçem yeterse.
Anakart: ASRock A520M-HDV
Diğer parçalar aynı bu Anakart'da RAM'lerimi tam performans kullanabiliyorum.
Bu sistemle Valorant'ta ortalama kaç FPS alırım.
En çok takıldığım konu ise bu adam bu videoda bu sistemle nasıl bu kadar yüksek FPS alabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herhangi başka bir öneriniz varsa daha makul fiyatlara alabileceğim önermekten çekinmeyin lütfen teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuz işlemciden kaynaklanmıyor. i3 10100F + GT 1030 GDDR5 ikilisinden 240 FPS alıyorum Valorantta. Diğer sistemim olan 1600 AF + GT 1030 ikilisinden de aynı şekilde. Ayrıca eğer AMD tarafına dönmek istiyorsanız A serisi anakartlardan uzak durun zaten AMD anakartların fiyatı çok düşük. En kötü B450 almalısınız OC performansı için. OC ile uğraşamam diyorsanız zaten geçiş yapmanızı önermem. Elinizdeki işlemci tekli çekirdek ve FPS oyun performansı açısından Ryzen 5 3600 dan kötü performans vermeyecek. Oyunda Vsync, dikey senkronizasyon, FPS kısıtlamalarının hepsini kapatın.

Sorunun kaynağını nasıl bulabilirim?

Hocam bütçemin yettiği kadar demişsiniz bütçe ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…