i3-10105F sisteme ekran kartı önerisi

immortal24

Kilopat
Merhaba yeni sistem kurmuştum ama ekran kartin guncel oyunlarda yeterli performans vermiyor F/P ekran karti önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci:
Intel Core i3-10105F işlemci 3,7 GHz 6 MB.

Anakart:

RAM: 8×2

240 GB SSD.
550W güç kaynağı.
ASUS R7 240 2 GB ekran karti.

Bütçe durumunuz nedir?

Merhaba, güç kaynağı modeliniz tam yazabilir misiniz?
Birde elinizde ki işlemci ile güncel ekran kartları ile darboğaz yaşarsınız. Rx 6600 veya Rtx 3060 gibi.

Size önerim, elinizde ki anakart ve işlemciyi 3000-3500₺'ye satıp, sıfır B450 anakart ve ikinci el Ryzen 5 5500'ü almanız olur. Bu ikiliyi 4500₺ gibi bir fiyata alabilirsiniz.

Bütçenizi 8000₺'den düşünürsek, bütçe ile de, Rtx 3060 veya Rx 6700 almanızı öneririm.

Oyun için Amd işlemci daha iyi olur ama dilerseniz LGA 1700 soket'li Intel işlemci öneriside yapabiliriz.

Bu dediklerim bir öneri olup, acele karar vermeminizi öneririm. Satın almaya karar verdiyseniz biraz bekleyin, gözümüzden kaçan bir yer olursa veya daha iyi bir öneri olursa diğer arkadaşlar müdahale edecektir.

Hocam detayli bilgilendirme icin teşekkür ederim öncelikle haftada birkaç kez PC basina gecebiliyorum sitres atmak için cok genis kapsamli kullanmiyorum bu sistem icin Max alabilecegim kart modeli ne olabilir 3060 Ti buldum garantili 8000 TL fiyati uygun gibi geldi cok skinti cikartmaz ise alsam iade edebilir miyim?

Alıp niye iade ediyorsunuz ki?
En baştan kararlaştıralım daha sonra alırsınız.

Birde şöyle bir alternatifiniz var hocam, elinizde ki işlemciyi 1300₺ gibi bir fiyata satarsınız, daha sonra ikinci el 11400F'e geçersiniz 3000₺ gibi bir fiyata. Anakart değişimi ile felan hiç uğraşmazsınız.
Kalan 6300₺ ile RTX 3060 alabilirsiniz o fiyata.
Psu modelinini söylemediniz hâlâ, eğer kaliteli bir güç kaynağınız varsa Rtx 3060 ti alınabilir çünkü sistem yaklaşık 400W'a yakın güç çekmesi lazım. Psu'larda söylendiği watt değerini veremiyor. Hepsinin verimliliği farklı oluyor. Sizin ki yeterliyse eğer, bütçe de artarsa alabilirsiniz 3060 Ti'yı, yoksa Rtx 3060 ve 11400F sizin için yeterli olacaktır

İşlemci değiştirmenizi istemem de ki sebepte, o işlemciyle deli gibi darboğaz yersiniz. Güçlü bir model ile değişmesi şart 3060Ti gibi bir kart ile kullanmayı istiyorsanız.
Burada ki darboğazın anlamıda, ekran kartı, işlemciye göre çok güçlü olduğundan, işlemci ekran kartını besleyemiyor yani Tofaşa BMW motoru taktığınızı düşünün. Motor yeterli gücü verir ama, motorda ki harekete çeviren parçalar, yeterli gücü aktaramaz tekerlere. Bir uyumsuzluk olur yani.

Son düzenleme:

Yazım yanlışı yapmışım özür dilerim iade değil de idare diyecektim gecici bir sure bu işlemci ile kullanmam gerekecek.
PSU Xigmatek XCP-A500 X-Calibre 500W 80 Plus+12cm Fan Power Supply - Segment Destek

Dediğiniz gibi sadece işlemci değişikligi yapsam bana yeterli.

Hocam PSU'nuz hakkında bir şey diyemeyeceğim. Açıkçası 3060Ti kullanmanızı ben önermem. Verilere baktımda yeniden, bu dediğimiz iki ekran kartını kullanmanız yani Rtx 3060 veya Rtx 3060Ti'yı kullanmanız durumunda sistemde 350-400W'a yakın bir güç tüketimi olacak. Kullanılmaz demiyorum fakat mümkünse Rtx 4060 kullanmanızı öneririm. Bu iki kart tam yükte sadece kartın kendisi 200W elektrik çekeren Rtx 4060 120W çekiyor. Demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.

Dilerseniz, elinizde ki PSU'yu satıp, 650W'lık daha kaliteli bir psu'ya geçiş yapın.

İşlemci içinde değişim şart hocam yoksa darboğaz yersiniz. Tam anlayamadım, değişim yapmak istiyor musunuz?

Yani elinizde ki güç kaynağı ile 3060TI kullanılmaz demiyorum ama kasksız otoyolda motosiklet sürdüğünüz gibi düşünün.
Rtx 4060 daha iyi bir seçenek olur diye düşünüyorum güç tüketimi bakımından.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam gayet iyi anladim 3060 serisini guc kaynağı ve işlemci sinir seviyede calistirabilir diyorsunuz. Ya 2060 serisine yonelecegim ya da guc kaynagi ve işlemci degisikligi yapmam gerekecek.

Teşekkür ederim hocam gayet iyi anladim 3060 serisini guc kaynağı ve işlemci sinir seviyede calistirabilir diyorsunuz. Ya 2060 serisine yonelecegim ya da guc kaynagi ve işlemci degisikligi yapmam gerekecek.
Ama işlemciyi minimum 10400F ile yada 11400F ile yükseltin kesinlikle. Rtx 3060 ve üstü kartlarda çok fazla darboğaz yersiniz. Benim önerim 11400F almanız olur. İkinci elden 3000₺'ye çıkmadan çok rahat bulursunuz.

Hocam eğer RTX 2060 alırsanız da işlemci yükseltmenize gerek kalmaz. İşlemiciniz ekran kartını besleyebilir. Darboğaz yaşanmaz yani. Fakat şunuda söyleyeyim, Rtx 2060 fiyatına Rx 6600'de bakılabilir. Oda Rtx 3060'dengi rakip bir karttır.
Ama ben wattman, çökme gibi hatalarla riski ne 6000 serisinde ne kadar az olsada o topa girmem derseniz, DLSS ve RTX benim çok hoşuma gidiyor derseniz, hiç yükseltme yapmadan Rtx 2060 alınabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…