i3 10105F sisteme yükseltme önerisi

Daha fazla  
Sistemime upgrade yapmak istiyorum. Aklimda işlemci ve anakartımı satıp başka bir şey almak. Aşağıya bıraktım sistemimi tavsiyelerinizi bekliyorum :)

i3 10105F | MSI B560M Pro | Corsair Vengeance 2×8 3200MHz | MSI GTX1060 Armor 6 GB | Samsung 970 EVO Plus 500GB | Crucial BX500 120GB | WD Blue 1TB | Xigmatek Astro 650W 80+ |

Son düzenleyen: Moderatör:
Soket değiştirmeni gerektirecek bir ekran kartın yok. 2. elden aynı soket i5 veya i7 modellerine bakabilirsin. Hatta çok lazım değilse elleme bence darboğaz yapıcağını düşünmüyorum 1060'a.

Soket değiştirmeni gerektirecek bir ekran kartın yok. 2. elden aynı soket i5 veya i7 modellerine bakabilirsin. Hatta çok lazım değilse elleme bence darboğaz yapıcağını düşünmüyorum 1060'a.
Sistemi toplu satman daha mantıklı.

Hocam değiştirmek istiyorum ben o yüzden konu açtım zaten.

Değil satıp ne alacak DDR5'e mi geçecek. Bende de çok benzer bir sistem var benim de geçtiğimiz aylarda kafamı karıştırmıştı ama şu anda AM4 sisteme geçmenin pek bir anlamı yok arkadaş için.

Hocam değiştirmek istiyorum ben o yüzden konu açtım zaten.

DDR5 sisteme geçiş yapabilirseniz sistemi komple satın ama o kadar param yok diyorsan, RX6600 veya RTX2060 + i5 10400F veya i7 10700F bakabilirsin(işlemci değişmese de sorun olmaz). AMD tarafında anakartlar çok pahalandı ikinci ellerine bile sıfır parası istiyor millet bende anlamadım. B560+i3 10105F ne zamana satılır emin olamıyorum. Ama A520 alıp ikinci elden işlemci kovalarsan ikinci el i7 alacağın paraya A520+ Ryzen 5. 3.nesil veya 5. nesili kapatabilirsin. Ama bence şu anda sadece ekran kartı işini çözecektir.

Değil satıp ne alacak DDR5'e mi geçecek. Bende de çok benzer bir sistem var benim de geçtiğimiz aylarda kafamı karıştırmıştı ama şu anda AM4 sisteme geçmenin pek bir anlamı yok arkadaş için.

DDR5 sisteme geçiş yapabilirseniz sistemi komple satın ama o kadar param yok diyorsan, RX6600 veya RTX2060 + i5 10400F veya i7 10700F bakabilirsin(işlemci değişmese de sorun olmaz). AMD tarafında anakartlar çok pahalandı ikinci ellerine bile sıfır parası istiyor millet bende anlamadım. B560+i3 10105F ne zamana satılır emin olamıyorum. Ama A520 alıp ikinci elden işlemci kovalarsan ikinci el i7 alacağın paraya A520+ Ryzen 5. 3.nesil veya 5. nesili kapatabilirsin. Ama bence şu anda sadece ekran kartı işini çözecektir.
sistemi toplu satmak nasıl mantıklı değil adam anakart işlemci satıcam demiş sistemde 1060 var ben demiyorum ki ddr5 e geç diye zaten kocaman yazmışım soket değiştirmenin anlamı yok diye.

sistemi toplu satmak nasıl mantıklı değil adam anakart işlemci satıcam demiş sistemde 1060 var ben demiyorum ki ddr5 e geç diye zaten kocaman yazmışım soket değiştirmenin anlamı yok diye.
Zaten diyorum i5 ya da i7 geçebilirsin diye ama şöyle bir durum var 10700f fiyatları 4.5- 4.8k arası değişiyor 2. elde. Sistemde 1060 var ne gerek var dedim. Olmadı bu üçünü satıp arkadaşın dediğini yapabilirsiniz.

Sistemi toplu satmak nasıl mantıklı değil adam anakart işlemci satacağım demiş sistemde 1060 var ben demiyorum ki DDR5'e geç diye zaten kocaman yazmışım soket değiştirmenin anlamı yok diye.

Zaten diyorum i5 ya da i7 geçebilirsin diye ama şöyle bir durum var 10700F fiyatları 4.5- 4.8k arası değişiyor 2. elde. Sistemde 1060 var ne gerek var dedim. Olmadı bu üçünü satıp arkadaşın dediğini yapabilirsiniz.

Intel o kadar bu nesilde saçmaladı ki, bu anakartlar ne yapabiliyor OC var mı yok mu RAM ne takılır millet çok bilmiyor bu 10 ve 11. nesli. 11400FTE takılabilir hem PCI-e 4.0 geçmiş olur hem uzun süre kullanır o işlemciyi, i7 de olduğu gibi soğutma derdi de olmaz. Yanına da ucuzundan ya RX6600 ve üstü veya 2060 üstü koydu mu tamamdır. Anakartı satsa dediğin gibi soket değiştirmek saçma olur çünkü pek bir şey değişmedi DDR5 dışında. Şimdi SSD hızına takılan olacak ama kimin cebinde PCI-e 4.0 SSD'ye verecek para var en az 3 katı fiyat farkına.

Intel o kadar bu nesilde saçmaladı ki, bu anakartlar ne yapabiliyor OC var mı yok mu RAM ne takılır millet çok bilmiyor bu 10 ve 11. nesli. 11400FTE takılabilir hem PCI-e 4.0 geçmiş olur hem uzun süre kullanır o işlemciyi, i7 de olduğu gibi soğutma derdi de olmaz. Yanına da ucuzundan ya RX6600 ve üstü veya 2060 üstü koydu mu tamamdır. Anakartı satsa dediğin gibi soket değiştirmek saçma olur çünkü pek bir şey değişmedi DDR5 dışında. Şimdi SSD hızına takılan olacak ama kimin cebinde PCI-e 4.0 SSD'ye verecek para var en az 3 katı fiyat farkına.
Arkadaş ekran kartı satıcam dememiş anakart ve işlemci satıcağım demiş ben de 1060 a daha gitmez dedim yani kısaca. Sistemi toplu sat demedim o bile daha mantıklı dedim.

Arkadaş ekran kartı satıcam dememiş anakart ve işlemci satıcağım demiş ben de 1060 a daha gitmez dedim yani kısaca. Sistemi toplu sat demedim o bile daha mantıklı dedim.
Yoksa dediklerinde haklısın :)

İnşallah ne demek istediğimi anlatabildim.

Arkadaş ekran kartı satacağım dememiş anakart ve işlemci satacağım demiş ben de 1060'a daha gitmez dedim yani kısaca. Sistemi toplu sat demedim o bile daha mantıklı dedim.

Kısacası arkadaş için yazıyorum i5 11400F ve RX6600 bütçe bakımından çok mantıklı olacaktır kendisi için. NVIDIA istiyorsa RTX 2060 olabilir ama 3050 almamasını öneririm. Yine dediğim gibi bu işlemler için işlemci değiştirmeye gerek yok. AMD geçmek istiyorsa sıfır A520 veya paraya kıyıp B550 almak üstüne ikinci elden işlemci düşürebilir. Ama harcadığı paraya değecek performans artışı yaşamaz bir de üstüne ekran kartını değiştirmek zorunda olacak(performans artışı yaşamak için yoksa 1060 kullanabilir). En başa yazdığım en mantıklı seçenek olacaktır.

Bence performans istiyorsan, bu sistemde işlemci ve anakarttan önce ekran kartını değiştirmelisin. Ki, bana kalırsa anakartı değiştirmene bile gerek yok, çok eski bir nesil değil. Gereksiz bir masraf olur senin için.
Bence bu anakarta i5 10400f yada i7 10700 takıp, yanınada ikinci elde güzel bir RTX 3060 koydun mu, fıstık gibi sistem olur. Baya bir süre kafan rahat eder.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı