i3 10105F ve RX 6600 uyumu

Mk4s

Decapat
Daha fazla  
i3 10105F işlemcim var. Sizce RX 6600 alsam destekler mi?

Çoğu yerde 1080p'de rahat besliyor gerçekten, sayılı birkaç CPU katili online veya triple A tarzı oyunlarda belli oranlarda oluşacak olan kayıplar ne kadar önemsenir bilemiyorum kişiden kişiye göre de değişebiliyor açıkçası. Kimisine göre %10'luk kayıp bile gözünde büyür tabii bu gibi durumlar için isterse ilerleyen zamanlarda en azından i5-10400F gibi bir seçenek bu tip istisna senaryolar açısından uzun vadede bu kartın ilacı olabilir, tabii bunlar spesifik örneklerde karşılaşıldığı için şu etapta RX6600 ile özellikle 3000 MHz+ çift kanal belleklerle de kullanıyorsa güzel bir verim alır gibi. Şahsen bütçem o kartı almaya yetse o işlemciyle kesinlikle kullanırdım, özellikle birçok durumda 100FPS+ keyfini rahat verebiliyor

@Jonathan North ben 6 çekirdeği hala bu tekli çekirdek gücünde mecburi görmüyorum. Tabii çoğu kişi yayın ve render yaptığı için işlemci yükünün azalmasını istiyor bu çok normal bir durum. Ama ben oyunuma bakarım diyorsan 10105F her zaman daha ekonomik bir çözüm 10400F'e karşı.

Aynı güçte 6 çekirdeğin daha fazla FPS verdiği oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor, öte yandan 4 çekirdeğin aynı mimaride daha iyi frekanslara çıkabilmesi de elini güçlendiriyor.

Haklısın kino hemfikirim seninle bu noktada, demek istediğim nokta hani işin biraz sapıklık boyutu.

AC Origins/Odyssey'de büyük ve kalabalık şehir merkezlerine inip NPC'lerin arasında gezmek,

Battlefield 5 64 kişilik operasyonlarda 50 metre kare alana 30-40 tane adam birikmesi,

Cities Skyline'da devasa NPC ve üniteli şehir kurup simüle etmek,

Mount and Blade Bannerlord'da 1000 kişiyle kale savaşı yapmak,

Total War Warhammer gibi stratejik devasa ordularla yapay zeka hesaplaması yaptırmak

Bu gibi spesifik senaryolarda GPU'dan tam verim alamayabilir, bu yüzden bu gibi özellikle multi-tasking optimizeli oyunların bu tarz 'özel ve sapıkça işlemci kullanan sahnelerinde' fiziksel çekirdek ve izlek sayısı bu tarz durumlarda düşük GPU kullanımına fena kafaya takan veya daha akıcı bir deneyim yaşamak isteyen kullanıcılar açısından önemli olabiliyor. Yoksa bizim gibi regular oyuncu için RX6600 gibi bir kartla beraber düzgün tekli çekirdek gücü olan 4C/8T bir işlemci yeter de artar bile

Ben daha yeni aldım i3 10105F ASUS RX6600 çift kanal 16 GB bellek sistem tıkır tıkır çalışıyor FPS gayet güzel oyunların çoğu Ultra ayarlar 100+ FPS ancak böyle olmasına rağmen sanki bir takılır gibi oluyor anlamadım darboğaz mı oluyor bu hani takılma dediysem görüntü öylece kalmıyor bazen yapıyor ufak takılacak gibi olup hızlıca kendine geliyor 5 10dk da bir falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…