i3 12100F 100 dereceyi görüyor

Hocam konunuzu görmemişim kusuruma bakmayın. Macunu sizmi değiştirdiniz fanın tam oturduğundan emin olun, BIOS üzerinden fan hız ayarlarını yükseltmeyi deneyin. Tamam o işlemciye stock fan yetersiz ama bu soğuklarda 100 derece hiç normal değil oyunlarda o soğutucu ile 80 85 dereceleri görebilir fakat 100 çok fazla kasa hava akışını kontrol edin. En kötü ihtimal ile kule tipi bir soğutucu almanız gerekebilir. Bu dereceleri stress testindemi görüyorsunuz.

Hocam ben aynı soğutucu ile test ettim ne kadar çekirdek sayısı az da olsa aynı degerleri gösteriyor.

Çöpe at i3 zaten iyi bir işlemci değil çöp i3 için ayrı bir şey almana değmez.

Hocam konu ile ilgili yorum yapın gerisi alakadar etmez şahsen.

Montajında problem olabilir dediğiniz gibi teşekkürler tavsiye için.

Soğutucunun altındaki çıkartmayı unutmuş olabilir misin? İmkansıza yakın çünkü bu değerler.

İtopya'dan hazır sistem almıştım montajı ben yapmadım ama yine de bakayım.

Şu an işlemcide dahil soğutma sistemi ile birlikte söküp yeniden taktım yeni macun ekledim eskisini temizleyip. Sök tak yapmadan önce Steam PUBG de 100 dereceleri görüyorken şu an Max 78 gördü sizce bu değer normal mi?

Son düzenleme:
@SWOZY16 78 derece işlemci sıcaklığı sistem gereksinimi çok da düşük olmayan bir oyunda olarak, stok soğutucuyla, kasa modelinin mesh ve soğutmasına bağlı olarak değişebilir, ama genel olarak fazla sayılmaz. Normal denilebilir. OCCT ile test eder misiniz?

Hemen indirip test ediyorum.

Bu şekilde.
99 dereceye kadar çıktı.

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2024.12.01 - 22.06.17.91.png
    145,4 KB · Görüntüleme: 27
  • resim_2024-12-01_220654245.png
    683 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Bu şekilde.

Testi durdurun, yoksa PC kapanabilir. CPU benchmark testinde sıcaklık fazla, ama oyun içerisinde 80'i falan geçmiyorsa pek takmaya gerek yok; eğer termal macun ve stok soğutucu düzgünse.

Bu şekilde.
99 dereceye kadar çıktı.

Büyük ihtimalle OCCT testi ile 85 90ları görecektir ama 78 derece stok fana göre normal gibi kasanızın hava akışı az sanırım. Size en uygun fiyatlı olarak önerim kule tipi 4 bakır borulu bir soğutucu almanız olacaktır.

Testi durdurun, yoksa PC kapanabilir. Yük altında sıcaklık fazla, ama oyun içerisinde 80'i falan geçmiyorsa pek takmaya gerek yok; eğer termal macun ve stok soğutucu düzgünse.

Macun MX-6 15 dk önce sürdüm, stok soğutucunun 4 oturtma aparatından 1 tanesi ufakdan sorunlu biraz oynama yapıyor.

Önerdiğiniz modeller var mıdır acaba pek bilgi sahibi değilim bu konuda.

Macun MX-6 15 dk önce sürdüm, stok soğutucunun 4 oturtma aparatından 1 tanesi ufakdan sorunlu biraz oynama yapıyor.

Bence kule tipi bir soğutma alın, tavsiye için yeni konu açın.

Bunu kış ayında mı yoksa yaz ayında mı çektim bilmiyorum ama benim OCCT testinde stok soğutuculu 12400F;

Hocam 78 dereceler oyunda normal dereceler stok fan biraz problemli yeni nesillerde yetersiz kalıyor. Şu an bu dereceler oyunlarda problem değil 82 83 bile sorun olmaz ama yaz gelmeden güzel bir soğutucu almanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…