i3-12100F için Termal macun önerisi

ahmetdemirexe

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
RAM
Neoforza 8GB DDR4 3200 Mhz X 2
Ekran kartı
RX570 4GB MSI Armor
Anakart
MSI H610M BOMBER DDR4 LGA1700
İşlemci
İ3-12100F
  1. Arkadaşlar herkese iyi Sosyaller Dark Diamond Pro kasaya sahibim resmini aşağıya ekledim ve bu kasanın üst kısmına sahip olduğu aynı fanlardan 2 adet daha ekledim.

• Oyun oynarken sahip olduğum RX 570 4 GB MSI Armor ekran kartı 75 dereceyi hiçbir şekilde geçmiyor fanları ona göre hızlanıyor, ekran kartının sıcaklığı konusunda hiçbir şikayetim yok.

• Asıl soruma gelecek olursak i3-12100F işlemciyi eskiden almış olduğum Gametech Freezer HD2.0 İşlemci Soğutucu ile beraber kullanıyorum. İşlemci oyun oynarken sıcaklık olarak 75-80 yer yer 85 dereceleri bile görüyor. Kasayı masanın üstünde ve hava alabileceği bir konumda bulunduruyorum. Tüm fanların toz ve yağlama bakımlarını yaklaşık 2 ay önce yaptım, işlemciye vatandan aldığım bir termal macun sürdüm fakat modelini tam hatırlamıyorum.

• Mevcut sıcaklığı düşürmek için aklıma termal macun değiştirmekten başka bir şey gelmedi kaliteli bir macun almak istediğimde aklıma forumda başka öneri konularının altında gördüğüm Arctic Mx-6 geldi sizce bu termal macun benim sorunuma çözüm olur mu yoksa sıcaklık sorunum başka bir sebepten dolayı kaynaklanıyor olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:

Fanları özenle temizledim hatta kasada vida kalmayacak kadar söküp kasanın bile tüm tozunu aldım fakat sıcaklık canımı sıktı bayağı, 2 kişi öneriyorsa o zaman sipariş veriyorum.

Fanları özenle temizledim hatta kasada vida kalmayacak kadar söküp kasanın bile tüm tozunu aldım fakat sıcaklık canımı sıktı bayağı, 2 kişi öneriyorsa o zaman sipariş veriyorum.
Macun kurumuş olabilir veya fazla sürüp temas azalmıştır.

Bütçen yeterliymiş Kryonaut al.

Ekran kartının sıcaklığının normal olduğunu düşünüyorum o yüzden 4gr MX-6 alıp ikisinin macununu yenilemek yerine sadece sizin önerdiğinizi alıp sadece işlemciyi yenilemeyi düşünüyorum, sizce ekran kartı sıcaklığı normal mi?

Ekran kartının sıcaklığı normal, iki kullanım için yeterli gelir 1gr.

Ekran kartının sıcaklığı normal, iki kullanım için yeterli gelir 1gr.

Şu an termal macunu uyguladım ve sıcaklık neredeyse 20 derece düştü OCCT ile Extreme ayarlarda CPU stres testi yaptığımda bile 30 dakikada 70 dereceyi geçmiyor tavsiyeniz için teşekkürler (sanırım biraz fazla kullandım ve 1 gramı sadece işlemcide tek seferde kullandım sizce çok olmuş mudur gözüme az geldiği için hepsini kullanmak durumunda kaldım)

Fazla sürmüş olabilirsin yine de fazla gelmemiş sıcaklıklar iyi çünkü. Tüm yüzeye ince bir katman yeterli oluyor. Biraz daha tasarruflu kullansan ekran
kartına da yeterli gelirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…