Çözüldü i3-12100F işlemci çok ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hyxpr

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
XPG Gammix D30 3200 MHz
Anakart
Asus Prime H610M-K D4
i3-12100F işlemciye sahibim. Normalde üflesen soğuyacak işlemci oyun indirmelerinde, Valorant gibi sisteme yüklenmeyen oyunlarda 70 dereceyi görüyor. Oyun indirirken bile watt değeri 50'ye çıkıyor saçma bir şekilde arkada tam yük bindirecek bir şey kullanmıyorum yardımcı olun.

Watt değeri bana sıkıntı yaratmazda watt kullandıkça ısınmaz mı işlemci?

Hikayeli oyunlarda 65 70'lerde takılan islemci 80'e çıkmaya başladı sanırsam macun kurudu hocam.

Ne kadar oluyor macun yenileyeli. Bir de yaz geldi artık ondanda ısınıyor olabilir mi?

Watt değeri bana sıkıntı yaratmazda watt kullandıkça ısınmaz mı işlemci?

Boşta 50 watt kullanırken ısınıp ısınmadığına bakman gerek eğer boşta bile yüksek watt çekip bu yüzden fazla ısınıyorsa sorun vardır. Boştayken gereksiz tüketimi çözmen gerekir. Eğer öyle bir sorun yoksa, oyundayken 70 dereceler gayet normal ve en çok işlemci tüketen oyunlardan biri Valorant zaten.

Ne kadar oluyor macun yenileyeli. Bir de yaz geldi artık ondanda ısınıyor olabilir mi?

Evimde klima yok ama ev dışarıya göre gayet serin, ayrıca aldığımdan beri macun yenilemedim DD 1 yıl olmuştur geçmiştir belki de.

Oyun indirirken base watt değerlere ulaşması (base değerleri 58 watt) normal mi?
Ayrıca ısınıyor evet watt kullanımına bağlı.

Oyundayken bilgisayar boşta değil oyundadır. En normal şey zaten Max TDP değerine ulaşması.

Hocam stock soğutucuysa normal. Valorant işlemci tabanlı diye biliyorum. 70 derece de normal. İsterseniz undervolt yapabilirsiniz az ısınması için ama performans da azalacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…