i3-12100F RX 6600 sistem darboğaz yapar mı?

farukamaaaa

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Ben yeni bir sistem toplayacağım ve sistemimde darboğaz olur mu onu merak ediyorum. Bazı internet sitelerinde %1.4 oranında darboğaz olacağını söylüyor. Bazı forumlarda o sitelerin yanlış olduğu söyleniyor. Ben de sizlere sormak istedim. Darboğaz oranı yüzde kaç olmalı? Alacağım sistem darboğaz yapar mı?

İşlemci: Intel Core i3-12100F.
Ekran kartı: Sapphire RX 6600 Pulse 8 GB GDDR6 11310-01-20G.
Anakart: Gigabyte H610M h Intel LGA1700 DDR4 Micro ATX.
RAM: Hikvision Urien hkED4081CAa2F0zb2 8 GB DDR4 3200 CL16 RAM.

Çift kanal performansı çok arttırıyor.

3 parça 10k mı? Aşırı pahalı.
Daha bugün 6600 sistem 10500 TL'ye düştü.
Bencede aşırı pahalı.Daha sistemi almadım önerebilecegin birşeyler varmı ?

Aslında bu anakartı diğerlerine kıyasla daha uygun diye seçtim.Intel Core i3-12100F işlemcisine uyan çift kanallı bir anakart önerin varsa onuda söyler misin ?
Ayrıca çift kanallı olması ne kadar fark ediyor ?

Oyundan oyuna değişiyor. Her türlü çift kanal almaya çalışın. Yaklaşık %10 diyebilirim ama çok uzak olur alacağınız değerlere. Atıyorum RDR2 oyununda %2 fark ederken Valorant'ta %25-30 fark edebilir.

Oyundan oyuna değişiyor. Her türlü çift kanal almaya çalışın. Yaklaşık %10 diyebilirim ama çok uzak olur alacağınız değerlere. Atıyorum RDR2 oyununda %2 fark ederken Valorant'ta %25-30 fark edebilir.

Anladım genelde Valorant oynadığım için bunu öğrendiğim iyi oldu. Çift kanallı bir anakart aldım varsayalım. RAM'leri veya RAM'i nasıl takmam gerekiyor? Mesela 16 GB RAM takacağım diyelim. Bunu 8 GB 8 GB mi takmam daha iyi, yoksa tek RAM olarakmı takmam daha iyi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…