i3 12100F RX 6600 sistemdeki performans düşüklüğü işlemci değişince düzelir mi?

sungerbub

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba şu an sistemimde i3 12100F , ASUS RX 6600 Dual , ASUS Prime H610M-K D4 anakart ve 2X 8 GB DDR4 3200 MHz Adata RAM var. Sistemimde işlemcimi i5-14400F ile değiştirmek istiyorum genelde FPS oyunlar oynuyorum. Ara sıra hikayeli oyunlara da giriyorum. Son çıkan Battlefield 6 ile işlemcimin yeteri kadar iyi olmadığını gördüm. İşlemcimi değiştirdiğim zaman FPS oyunlarda gözle görünür şekilde FPS artışı olur mu? Darboğaz yapacağını düşünmüyorum ancak böyle bir ihtimal var mı ve stok fan bu işlemciyi soğutmak için yeter mi? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabın için teşekkürler 13600 kf 14400FDEn fiyat olarak bir tık üstte o yüzden 14400F düşünüyorum.

13600K için anakartın da düşük kalıyor onu da yükseltmen gerekecek güç olarak beslese bile çarpan kilidi açık bir işlemciyi kilitli bir anakartta kullanmanın anlamı yok, zaten 14400F de işini görecektir, FPS olarak farkı hissedersin hem 2 nesil üstü olduğundan tek çekirdek performansı ve saat hızları daha yüksek, daha büyük L2 ve L3 önbelleği var bu FPS oyunları için önemli ayrıca çoklu çekirdekte neredeyse 2 kat daha güçlü.

13600K için anakartın da düşük kalıyor onu da yükseltmen gerekecek güç olarak beslese bile çarpan kilidi açık bir işlemciyi kilitli bir anakartta kullanmanın anlamı yok, zaten 14400F de işini görecektir, FPS olarak farkı hissedersin hem 2 nesil üstü olduğundan tek çekirdek performansı ve saat hızları daha yüksek, daha büyük L2 ve L3 önbelleği var bu FPS oyunları için önemli ayrıca çoklu çekirdekte neredeyse 2 kat daha güçlü.

Benim sistemim için i5 14400F daha mantıklı ve yeterli yani.

Benim sistemim için i5 14400F daha mantıklı ve yeterli yani.

@AceTeq hocamın da dediği gibi, 13600K/KF performans olarak çok daha iyi olacaktır. Ancak senin sistem bu durumda oldukça masraflı hale geliyor. Değer mi, tartışılır.

Giriş seviyesi anakartı geçtim, mevcut anakartla kullanmaya kalksan bile:
  • İşlemci farkı zaten +3000 TL,
  • Undervolt yapamayacağın için iyi bir 360mm sıvı soğutma şart, bu da +3500 TL civarı,
  • Üstelik kasan 360mm radyatörü destekliyor mu, onu da bilmiyoruz.

Bu yüzden 14400F al geç derim. Üzerine 1000-1500 TL’lik kule tipi bir soğutucu alırsın, mis gibi kullanırsın.

@AceTeq hocamın da dediği gibi, 13600K/KF performans olarak çok daha iyi olacaktır. Ancak senin sistem bu durumda oldukça masraflı hale geliyor. Değer mi, tartışılır.

Giriş seviyesi anakartı geçtim, mevcut anakartla kullanmaya kalksan bile:
  • İşlemci farkı zaten +3000 TL,
  • Undervolt yapamayacağın için iyi bir 360mm sıvı soğutma şart, bu da +3500 TL civarı,
  • Üstelik kasan 360mm radyatörü destekliyor mu, onu da bilmiyoruz.

Bu yüzden 14400F al geç derim. Üzerine 1000-1500 TL'lik kule tipi bir soğutucu alırsın, mis gibi kullanırsın.

Ben de öyle düşünüyorum teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı