Çözüldü i3 12100F RX 6600 sisteme yeni PSU almak mantıklı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, yeni M.2 SSD aldığımdan beri oyunlarda eskisine göre çok fazla siyah ekran hatası almaya başladım. İlk başta sorun M.2 SSD de deyip iade edip başka marka aldım ama sonuç aynıydı. Sistemi yenilemiş olmama rağmen RAM ve güç kaynağını değiştirmedim. RAM testinde de bir şey çıkmadı. Güç kaynağı yaklaşık 7-8 yıllık ve coil whine var. OCCT PSU testinde eğer ekran kartının MHz düşürürsem bir ihtimal siyah ekran almıyorum. Değiştirmeli miyim?

Gigabyte H610M h
i3 12100F.
Sapphire RX 6600.
8x2 DDR4 Kingston 2400 MHz RAM.
PNY CS900 240 GB.
Kioxia Exceria G2 1TB.
Aerocool CS-109g
Aerocool KCAS-600W 80+ Bronze.

Güç kaynağı yaklaşık 7-8 yıllık ve coil whine var.
Kesinlikle değiştirin. Güç kaynaklarının verdiği güç gittikçe azalıyor. En azından denemek için alın, sorun devam ederse iade edersiniz. Ama bence de sorun güç kaynağı.

Çözüm
Kesinlikle değiştirin. Güç kaynaklarının verdiği güç gittikçe azalıyor. En azından denemek için alın, sorun devam ederse iade edersiniz. Ama bence de sorun güç kaynağı.

Bende öyle düşünüyorum hocam olmazsa iade ederim diye. Önerdiğin PSU var mıdır hocam? Kararsızım bu ikisi arasında.

FSP Hyper 80+ Pro H3-700 700W​

DeepCool PK750D 750W​

Bende öyle düşünüyorum hocam olmazsa iade ederim diye. Önerdiğin PSU var mıdır hocam? Kararsızım bu ikisi arasında.
Attığınız FSP kaliteli sağlam bir model. 2300TL civarındaymış alınabilir.

550W bile yeter o sisteme. 6700XT, 12100F kullanıyorum gayet yetiyor.

Anladım hocam peki siz hiç karşılaştınız mı RX 6700 XT ile siyah ekran, WattMan, MHz değerleriyle oynama falan?
Yok hocam. Ziyadesiyle fan ve SSD de takılı sistemde. GPU taş çatlasın 203W, işlemci 53W çekiyor. Kaliteli PSU kullanılırsa sorun çıkartmıyor.

Yok hocam. Ziyadesiyle fan ve SSD de takılı sistemde. GPU taş çatlasın 203W, işlemci 53W çekiyor. Kaliteli PSU kullanılırsa sorun çıkartmıyor.

Ne güzel hocam maşallah bende FSP H3 550W aldım inşallah sorun çözülür.

Ne güzel hocam maşallah bende FSP H3 550W aldım inşallah sorun çözülür.

Sorun çözüldü neredeyse 1 haftadır kullanıyorum hiç siyah ekran almadım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı