i3-12100F - RX 6600XT sistem oyun oynarken birden kapanıyor

Asmodheus

Decapat
Daha fazla  
Merhaba.
i3 12100F.
RX 6600 XT.
2*8 2400 MHz RAM.
FSP 650W 80+ Bronze PSU.
Sistemim böyle sorun ise Valorant LoL gibi oyunlarda sıkıntısız çalışıyor, ancak güçlü oyunlarda GoW, Spider-Man vs ayarları ultraya çektiğimde 2 dk orta ayarlarda 10 dk içinde birdenbire elektrik gitmiş gibi kapanıyor sizce sorun nerede yardım?

Diğer söylediklerimi de kontrol edin, özellikle PSU şebeke elektrik kablosunu.

Ettim PSU kablosunu oynatınca sorun olmuyor denedim şimdi. Ekran kartını çıkarıp tekrar taktım yeni onda da sorun yok. Psuda sorun olabilir mi ancak valo lol ve normal kullanımda sorun olmuyor dediğim gibi.

Yaptım işlemci 90 derecelere kadar geldi fakat PC'de kapanma olmadı sanırım sıkıntı işlemci soğutması fakat kapatmadı dediğim gibi.

Ani kapanma bir PSU sorunu, testi ne kadar süre yaptınız?

10 dakika kadar yaptım işlemci ısınmasından olduğunu düşündüğüm ve sıcaklık fazla yükseldiği için durdurdum. Yeni kule tipi bir fan sipariş ettim gelince umarım sorunumu çözer.

İşlemci ısı probleminde, genelde sistem donar, ani kapanma yapmaz, yeni soğutucunuzla deneyin, bana göre PSU da sorun var.

Evet fan geldi bugün taktım %100 de çalıştırdım 70 dereceyi geçmedi oyun oynarken 58-60 derece fakat yine kapanıyor.

Aynı problemi rx 580 8 GB OC ekran kartı (Bu karda 550 watt psu öneriliyordu) ve corsair vs 650 PSU ile XCOM 2 oynarken lazer tüfeği kullandığım zaman bende yaşıyordum.Sonra tespit ettim lazer tüfeğini her kullandığımda elektrik kesilmiş gibi pc kapanıyordu.ASUS ROG 750 GOLD PSU taktığımda problem çözüldü.
Bazı oyunların bazı anları AMD kartlarda ani güç dalgalanmalarına sebep oluyor diye düşünüyorum.Bu nedenle önerilenin üzerinde kaliteli psu alarak sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…