i3 12100F RX 7700XT darboğaz yapar mı?

Şahin1

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bu işlemci RX 7700XT ile darboğaz yapar mı? Bende kesinlikle yapacağını düşünüyordum fakat aşağıya linkini bırakacağım bu adamın playlisti karşıma çıktı adam 1080p de RX 7700XT ile çatır çatır oynuyor vallahi bazı oyunlar dışında ekran kartı kullanımının %100'den aşağı indiğini görmedim bazı oyunlarda FPS 60'a sabitlenmiş ondan kullanım düşük fakat nasıl oluyor da bu işlemci bu kartı 1080P'de taşıyor?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GPU odaklı oyunlarda darboğaz düşük miktarlarda olabilir ama CPU odaklı oyunlarda daha büyük darboğaz olması mümkün.

Bahsettiğiniz CPU odaklı oyunlar CS2 gibi rekabetçi FPS oyunları mı öyle ise CS2 de üzmeyecek değerler alıyordu videoda 250 civarı olması lazım.
Evet CS2, LoL, Valorant gibi oyunlardan bahsetmiştim.

CS2 de 60 fps sabitlemesi yapılırsa darboğaz olasılığı düşecektir ama işlemci ekran kartına göre baya güçsüz kalıyor.İleride işlemci güncellemesi yapmayı düşünüyorsanız kesinlikle güçlü ekran kartı almak her zaman için iyidir.Çünkü işlemci değiştirmek ekran kartı değiştirmeye göre çok ucuz kalıyor.

CS2 de 60 FPS sabitlemesi yapılırsa darboğaz olasılığı düşecektir ama işlemci ekran kartına göre bayağı güçsüz kalıyor. İleride işlemci güncellemesi yapmayı düşünüyorsanız kesinlikle güçlü ekran kartı almak her zaman için iyidir. Çünkü işlemci değiştirmek ekran kartı değiştirmeye göre çok ucuz kalıyor.

Hocam yani FPS oyunlarında dediğim gibi üzmeyecek değerler alıyor hikayeli oyunlarda da GPU kullanımı %100'den asagi inmiyor isterseniz playlistden bakın tabii ki bir süre sonra upgrade şart olur fakat en azından 1 yıl bilemedin 1.5 yıl böyle kullanılabilir gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı