i3 12100F sistem nasıldır?

Bütçe
16000
Dostum bir de ben beni 7-8 yıl götürsün iyi olsun istiyorum oyun çok oynamam ama oynarsam Ultra oynamak istiyorum ve benim işim yazılım olduğu için hızlı da olsun istiyorum.

3060 ile hocam 3-4 yıl 1080p Ultra ayarlarda rahatsınız yeni güncel oyunlarda gittikçe ayar kısarak 7-8 yıl rahat götürür tabii teknoloji biraz da şans işi. Yazılım konusunda bilemicem ama genel anlamda tekli çekirdek olsun oyun performansı olsun i3 12100F R5 5500'den daha iyi değerler veriyor sizin araştırmanız gereken yazılım alanında AMD vs Intel birçok konu var göz atabilirsiniz.

Dostum bir de ben beni 7-8 yıl götürsün iyi olsun istiyorum oyun çok oynamam ama oynarsam Ultra oynamak istiyorum ve benim işim yazılım olduğu için hızlı da olsun istiyorum.
Oyun performansında AMD birim fiyatta Nvidia'dan daha iyi konumda şu an. Bence AMD ekran kartlı bir sistem bak veya ayrı ayrı parça önerelim.

Yazılım alanında NVIDIA'nın nasıl bir farkı var anlamadım?

Örnek verim render işinde NVIDIA'nın CUDA çekirdekleri çok daha başarılı.
Araştırmanızı öneririm AMD'nin F/P olarak tercih edilmesinin sebebi oyun odaklı ilerlemeleri bazı şeylerden kısıyorlar NVIDIA'ya nazaran.
Sadece oyun için toplansa tabii ki AMD tarafını tercih ederiz.

Evet ben de biliyorum, render ve video editing konusunda NVIDIA daha iyi ama adam yazılımcıyım kod yazacağım diyor. Bahsi geçen render vs. işleri yapacağım demiyor ki. Varsa yanlışım düzeltin. Bunlar farklı şeyler değil mi?

1 tane örnek verdim hocam ben yazdım hatta örnek veriyorum diye daha detaylısı için araştırma yapın görürsünüz.

1 tane örnek verdim hocam ben yazdım hatta örnek veriyorum diye daha detaylısı için araştırma yapın görürsünüz.
Hala anlamadım şunu demek istiyorum; bir yazılımcının yaptığı iş, belli programlar kullanarak kod yazıp düzenlemek değil midir? Bu programlar ekran kartını zorlayan programlar mı onu öğrenmek lazım. Belki oyun filan tasarlıyorsa bilmiyorum haklı olabilirsiniz . @roothakan Ne tarz yazılım işleriyle uğraşıyorsunuz ve bunlar ekran kartına yük bindiren işler mi?

3060 yerine RX 6600/XT'li sistemler daha çok performans verir. Ben atıyorum bir tane HAQQUS-GGWP! / i3-10100F / RTX 3050 / 16 GB 3200 MHz DDR4 / 256 GB SATA SSD GAMING OYUNCU BİLGİSAYARI ekra kartını RX 6600 olarak özelleştirin, işelmciyi i5 10400F yapın, RAM'i 16 GB yapın, depolama yükseltin.

RAM zaten 16 GB'ymiş.

Ben Web yazılımı yapmaktayım ve Grafik tasarım için render benim için önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…