i3 12100F sistemde Windows 10'dan Windows 11'e geçince takılmaların artmasının sebebi hangi parça?

bhcxxx

Attopat
ASUS Dual RTX 3050.
i3 12100F.
ASUS Prime H610mr D4.
Game booster 550 + 80 Plus PSU + mesh kasa.
G.Skill Ripjaws CL18 2x8 3200 MHz.
Goodram M.2 SSD 2300 1700.

Sistemime 1 yıldır test yapıyorum hiçbir parçamda sıkıntı yok fakat çoğu oyunda FPS dropi yiyorum ve %1 %0.1 FPS değerlerim ya 0'a sabit oluyor ya da örnek olarak 100 FPS alıyorsam bu değer 50'ye sabit diğeride 25'e sabit oluyor. 1 FPS oynuyor en fazla böyle sabit duruyor. Genellikle 0 oluyor. Windows 10'dayken çok ufak ufak FPS droplar yaşanıyor Windows 11'e geçtim çok bariz bir şekilde FPS düşmesi yaşıyorum GTA 5 oyununda başka oyun derseniz Steam PUBG de geçen 8 FPS oldum CPU %100 GPU %30 oldu cpum çoğu oyunda tavan oluyor mesela Valorant'ta grafikleri fullesem bile CPU GPU'nun üstünde. Windows 10 da kalmakda bu dropların çözümü değil. Windows 11'e geçince hangi parçama daha çok yük biniyor RAM mi GPU mu CPU mu hafta sonu GPU mu AM5 bir sistemde deneyeceğim. Gine drop yaparsa anlaşılır. Ve ekran kartım daha 1 yıllık bile değil 77 derece görüyor.

ASUS Dual RTX 3050.
i3 12100F.
ASUS Prime H610mr D4.
Game booster 550 + 80 Plus PSU + mesh kasa.
G.Skill Ripjaws CL18 2x8 3200 MHz.
Goodram M.2 SSD 2300 1700.

Sistemime 1 yıldır test yapıyorum hiçbir parçamda sıkıntı yok fakat çoğu oyunda FPS dropi yiyorum ve %1 %0.1 FPS değerlerim ya 0'a sabit oluyor ya da örnek olarak 100 FPS alıyorsam bu değer 50'ye sabit diğeride 25'e sabit oluyor. 1 FPS oynuyor en fazla böyle sabit duruyor. Genellikle 0 oluyor. Windows 10'dayken çok ufak ufak FPS droplar yaşanıyor Windows 11'e geçtim çok bariz bir şekilde FPS düşmesi yaşıyorum GTA 5 oyununda başka oyun derseniz Steam PUBG de geçen 8 FPS oldum CPU %100 GPU %30 oldu cpum çoğu oyunda tavan oluyor mesela Valorant'ta grafikleri fullesem bile CPU GPU'nun üstünde. Windows 10 da kalmakda bu dropların çözümü değil. Windows 11'e geçince hangi parçama daha çok yük biniyor RAM mi GPU mu CPU mu hafta sonu GPU mu AM5 bir sistemde deneyeceğim. Gine drop yaparsa anlaşılır. Ve ekran kartım daha 1 yıllık bile değil 77 derece görüyor.
Ekran kartınız 3050'lere göre biraz fazla ısınıyormuş. CPU'nuz ne kadar ısınıyor acaba?

Ekran kartınız 3050'lere göre biraz fazla ısınıyormuş. CPU'nuz ne kadar ısınıyor acaba?

O 75 Max onu bile görmüyor

130W karta göre 77 derece falan fazla arkımda Game Booster GPU var onunki daha soğuk 69 derece TDP'ler aynı

İşletim sistemi yükseltince drop ta arttı cpu kullanımıda

O 75 Max onu bile görmüyor

130W karta göre 77 derece falan fazla arkımda Game Booster GPU var onunki daha soğuk 69 derece TDP'ler aynı

İşletim sistemi yükseltince drop ta arttı cpu kullanımıda
Hocam W11'in daha fazla CPU kullandığı doğrudur lakin 3050'yi bi 3060 yapsanız çok tatlı olur. W10'a geri downgrade yapmanız tavsiyem olur hocam. Kasanızın hava akışını da iyileştirip termal bakımlar yapmanız gerekiyor bence. CPU'ya daha iyi bir hava soğutma tercih edin isterseniz.

Hocam W11'in daha fazla CPU kullandığı doğrudur lakin 3050'yi bir 3060 yapsanız çok tatlı olur. Windows 10'a geri downgrade yapmanız tavsiyem olur hocam. Kasanızın hava akışını da iyileştirip termal bakımlar yapmanız gerekiyor bence. CPU'ya daha iyi bir hava soğutma tercih edin isterseniz.

Sorun ısınmadan kaynaklı değil. Direk sistemimde sıkıntı var

Technopat Haberler

Geri
Yukarı