i3 12100F ve RX 6500 XT sistem alınır mı?

Berkant29

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, bana bu sistem uygun gibi geldi. Tam 2-3 sene sonra yukseltme yapacagim şu anlık kısmam lazm RX 6600 koyunca 13 civarı oluyor cünkü. Dusuncelerinizi bekliyorum, sistem onerisine vs acigim. İlk ekran kartini yenilerim islemci anakart iyi gibi geldi bana.

Son düzenleme:

Güzel hocam PC toplarsam almayı dusunuyorum bir yandan laptop almaya ikna etmeye calisiyorum üniversiteye gidecegimden laptop daha mantikli ama almam gerekenler 17k falandan basliyor RX 6600 sistem toplasam monitorsuz 13.6k buluyor, bilmiyorum ne yapacagimi siz ne yapardınız simdilik bunu (alip sizin attiginiz da cok guzel) universite 1. sinif sonu gibi mi yukseltme yapardiniz. İslemci guzel gibi ama bilemedim o da ileride sıkıntı olur mu?

12100F yanlış bilmiyorsam R5 3600 modelini geçiyor. Orta segmentte güzel bir işlemci.

Bende Temmuz-Ağustos gibi almayı planlıyorum, sizin gibi ilk başta laptop almak istiyordum ancak laptop pazarı biraz zor bir piyasa.

Nasıl yani derseniz piyasada bir sürü model var ve bu modelleri %80-85i bir yerinde illaki sorunu olan ve alınmayacak modeller.
Ayrıca bilmiyorsanız bilgilendireyim laptop performansı hiçbir zaman masaüstü ile aynı olmuyor.
Örnek olarak mobil 1650, masaüstü tarafında 1050 Ti gibi bir şey.

Ben sizin yerinizde olsam şimdi alır üniversite zamanında yükseltmemi yapar keyfime bakardım.

biraz uzun yazdım, sıktıysam özür dilerim.

Yok hocam ben de boyle bir uzun yazi bekliyordum hatta yazacaginiz daha varsa yazin tavsiyeye ihtiyacım var cok haklisiniz piyasasi pahali ve aldiginiz zaman bir kere almis oluyorsunuz ama ben mesela 6500XT aldim sonra onu yukseltirim satarim eklerim vs. diger dediginizi de biliyorum bayagıdir PC ile ilgileniyorum yeni bilgiler ogreniyorum bilgisayar istiyorum zaten onceligim. Yanlış hatirlamiyorsam RTX 3060 mobil ekran kart RTX 2060 mi ne denk geliyordu.

Mobil 3060 hakkında bir bilgim yok, kusura bakmayın.
Burada şu unsur da önemli eğer sürekli zorunlu bir şekilde seyahat ediyorsanız laptop tabii ki de daha iyi olur ancak üniversite de imkanınız da varsa kendi evinizi tutarsınız ya da ailenizin evinde kalırsınız ve masaüstü mükemmel olur.
12100F + 6500 XT mantığında olmuş. SATA yerine M.2, H610M h yerine Prime H610?-e DDR4 alınabilir. 2 M.2 slotu çok iyi bir artı.

ASUS anakart eklenirse fiyat 300₺ artıyor, bence gereksiz.
SSD M.2 diye biliyorum ancak SATA demişsiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…