İ3 12100F ve RX 6600XT sistem reset atıyor

BHANN

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RYZEN 5 7500F - ASUS DUAL RTX 4070 SUPER EVO WHITE - MSI B650 GAMING PLUS WIFI - GSKILL TRIDENT Z5 2X16 WHITE - KIOXIA EXCERIA PRO 1TB - THERMALRIGHT PEERLESS ASSASSIN 120 WHITE - XIGMATEK PANO S ARCTIC WHITE - THERMALTAKE TOUGHPOWER GT 750W GOLD 80 PLUS WHITE
Meslek
Grafik Tasarımcı
Herkese selam, sistemimi daha 2 gün önce topladım herhangi bir sorun yoktu ancak bugün itibarıyla sistem kendi kendine reset atıyor. Genellikle de oyunlarda oluyor.
Sistemim:
Intel i3 12100F CPU.
Gigabyte RX 6600 XT GPU.
Corsair Vengeance 2x8 RAM.
Gigabyte H610M h anakart.
Kioxia Exceria M.2 SSD.
Sharkoon SHP V2 650W 80+ PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selam, sistemimi daha 2 gün önce topladım herhangi bir sorun yoktu ancak bugün itibarıyla sistem kendi kendine reset atıyor. Genellikle de oyunlarda oluyor.
Sistemim:
Intel i3 12100F CPU.
Gigabyte RX 6600 XT GPU.
Corsair Vengeance 2x8 RAM.
Gigabyte H610M h anakart.
Kioxia Exceria M.2 SSD.
Sharkoon SHP V2 650W 80+ PSU.
Bildiğim kadarıyla güç kaynağı kötü bir model. Onunla da ilgili olabilir, sıcaklıkları incelediniz mi?
Ekran kartı ve işlemci de herhangi bir yüksek ısı söz konusu değil.

Deneme şansınız varsa başka güç kaynağıyla dener misiniz? %85 PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Maalesef başka bir psu ile deneyemem. Başka bir çözüm yolu var mı acaba?

Superposition Benchmark testini yapar mısınız, MSI Afterburner ile değerleri kontrol edin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorun tahminimce PSU'dan kaynaklanıyor.

Bir PSU testi vardı ama unuttum. @RPM hocam bilir belki.

PSU için özel bir test var mı bilmiyorum, eğer TPU gibi sitelerin yaptığı testlerden bahsediyorsanız onları son kullanıcı yapmaz zaten. Zira o test için gereken ekipmanlar sistemden daha pahalıya mâl olabilir. :D

Superposition Benchmark testini yapar mısınız, MSI Afterburner ile değerleri kontrol edin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorun tahminimce PSU'dan kaynaklanıyor.

PSU için özel bir test var mı bilmiyorum, eğer TPU gibi sitelerin yaptığı testlerden bahsediyorsanız onları son kullanıcı yapmaz zaten. Zira o test için gereken ekipmanlar sistemden daha pahalıya mâl olabilir. :D

Hatırladım hocam, OCCT'ydi sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı