i3 12100F vs i5 10400F

ildewild

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 12 GB PNY
İ5 12400F
Corsair 16 GB Ram
Asus H610M-H
Lexar 256 GB M2 SSD
Snowman T6 ultra kule tipi soğutucu
Gameline Akvaryum kasa
MSI 27 inç 170 hz monitör
Aula F75 %60 klavye
Attack Shark R1 kablosuz mouse
90x40 mousepad
Meslek
Tekniker
Merhaba, RX 580 ve i310100F ikilisini kullanıyorum. Darboğaz yaşadığım için işlemci değişmeye karar verdim. i510400F ile i3 12100F arasında fiyat farkı yok. Fakat pin farkı var i5'i alırsam direkt takıp kullanacağım. i3'ü alırsam anakartı da değişmem gerek. Anakart değişmeye değer mi yoksa i5 ile de aynı performansları alır mıyım?

Sistem;

Gigabyte RX 580 8 GB
i310100F
Corsair 8x2
ASUS H410M
Frisby 650W

Tartışmasız i3-12100F

10100F, RX 580'e darboğaz yapmaz. Ekran kartı yükseltmeyeceksen performans artışı yaşamazsın.

Bu durum tamamen bütçene göre değişir. Eğer bütçe varsa tabii ki LGA 1700 soket geçmen daha mantıklı ama bütçe kısıtlı ise i5 alman daha doğru olur. Elindeki i3'ü de satarsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son 1 yıllık test videolarından birkaçı, kendin karar ver.

Son düzenleme:
Soğutucun varsa i5 11400F de tercih edebilirsiniz.

10100F, RX 580'e darboğaz yapmaz. Ekran kartı yükseltmeyeceksen performans artışı yaşamazsın.
RX 580 ve 10100F'in darboğaz yapmaması gerekir, sorun muhtemelen farklı bir sebepten ötürü kaynaklanıyor. Yaşadığınız problemi detaylı anlatırsanız daha rahat yardımcı olunabilir.

Her oyunda değil RDR 2'de darboğaz yaşıyorum sadece. Olduğum yerde bekleyincr ultra ayarlarda sabit 60 veriyor fakat atla hızlı gittiğimde fps 55-50'lere düşüyor renderlayamıyor haritayı.

Tartışmasız i3-12100F

Aradaki performans farkı çok değilse i5 almalıyım arkadaşlar anakart değişmekle uğraşacağım çünkü.

Soğutucun varsa i5 11400F de tercih edebilirsiniz.

Stok fan kullanacağım da. Aralarında 600-700 lira fark var. Benim işlemci taş çatlasın 1400 lira eder. Üstüne de 500-600 koyar alırım diyorum.

Ben hala bir fark oluşmayacağını düşünsem de illa bir upgrade istiyorsanız i5 11400F alın, biraz sıcak çalışan bir işlemci ancak ekstra bir anakart maliyeti oluşmadan en doğru fiyat performans tercihi.

Ben hala bir fark oluşmayacağını düşünsem de illa bir upgrade istiyorsanız i5 11400F alın, biraz sıcak çalışan bir işlemci ancak ekstra bir anakart maliyeti oluşmadan en doğru fiyat performans tercihi.

Hocam illa bir fark olmalık durum değil. Dediğim olay sadece RDR 2 için geçerli at ile sabitken ultrada sabit 60 fps fakat hızlı gittiğim de 55-50lere düşüyor. Ekran kartı okey işlemci yetersiz kalıyor.

Çokta bir fark yokmuş i5 alacağım sanırsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…