i3 12100F vs i5 11400F

şahin123456

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sizce hangisi daha iyi. 12. nesil i3 12100F performansını çok övdüler. Ama i3 4 çekirdek diye onu almak istemiyorum. Oyun amaçlı kullanacağım. Sistemde 3050 veya 2060 olacak. Detaylı cevap verirseniz sevinirim.

11400F daha iyidir ama ben olsam 12100F alırım.

11400F her türlü daha mantıklı. Oyun performansı 12100F ile aynı, hatta işlemci gücüne de ihtiyaç duyan oyunlarda 11400F 6-12 yapısından ötürü önde olabiliyor. Aynı oyun performansı veren iki işlemci arasından çoklu çekirdek bulunduranı seçmek her zaman daha mantıklı. Ayrıca 12100F ile alacağınız H610 anakartta dual channel özelliği olmayacak ve H610'ların çoğu sadece işlemci tak ve çalıştır mantığında. B560'lar ise hem RAM OC için müsait, hem daha çok ek özellik var, hem de ARGB portu var.

Dua channel ne oluyor. Açıklama için çok teşekkürler.

Dual channel ne oluyor. Açıklama için çok teşekkürler.
RAM ve işlemci içerisinde yer alan bellek kontrolcü arasındaki veri aktarımını olumlu yönde etkileyen bir teknoloji. H610'larda single channel var, dual channel yok.

RAM ve işlemci içerisinde yer alan bellek kontrolcü arasındaki veri aktarımını olumlu yönde etkileyen bir teknoloji. H610'larda single channel var, dual channel yok.

Böyle bir olay mı vardı hiç bilmiyordum. Bir anakart nasıl çift RAM yuvasına sahip olup tek kanaldan çalışmasına izin verir, neden böyle bir şey üretsinler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…