i3 12100F vs i5 11400F

recklesss

Hectopat
Yer
Ordu
Daha fazla  
Meslek
Restorasyon Teknikeri
Merhaba, i3 10100F işlemci kullanıyorum ve işlemcimi yükseltme kararı aldım, fakat hangi işlemciyi almalıyım ona karar veremedim. Şu an aklımda i3 12100F ve i5 11400F var. Bu bu ikisinden birisini almayı planlıyorum, siz hangisini önerirsiniz?

İkisi için de anakart değişimi yapmanız gerekli, bütçeniz nedir?

Zaten anakartın 12. nesil işlemcileri desteklemiyor. 11400F alabilirsin en fazla o sisteme.

O paraya anakartınız için 10100F'ten geçmeye değecek işlemci yok, biraz daha para biriktirebilirseniz B550M-HDV/5600 ikilisi vs. alınabilir.

Onun yerine para biriktirip 10.nesil bir işlemci almamı önerir misiniz? 10.nesil işlemci konusunda düşünceleriniz nelerdir? Artık eskiyor mu kullanılmaz veya alınmaz hale mi geliyor fikrinizi almak isterim.

Bir de i5 10600KF alınır mı sizce ?

Onun yerine para biriktirip 10.nesil bir işlemci almamı önerir misiniz? 10.nesil işlemci konusunda düşünceleriniz nelerdir? Artık eskiyor mu kullanılmaz veya alınmaz hale mi geliyor fikrinizi almak isterim.
İşlemci ağırlıklı oyunlarda darboğazdan rahatsız oluyorsanız 10400F alınabilir belki. Onun harici masraf yapmaya değmez.

5600 bile takabileceğiniz maksimum işlemci olan 10900K ile bir neredeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…